Ситуацията в Пекин е спокойна, съобщенията за възможен държавен преврат

...
Ситуацията в Пекин е спокойна, съобщенията за възможен държавен преврат
Коментари Харесай

Си Дзинпин е под карантина, а не под арест. Слуховете за военен преврат не са потвърдени

Ситуацията в Пекин е спокойна, известията за вероятен държавен прелом не се удостоверяват, китайците се готвят за празничния уикенд, пишат международните медии.

 

Съмненията, че в Китай се прави боен прелом, а президентът Си Дзинпин е задържан, не са подплатени с доказателства, настояват експерти.

 

Китайският специалист Адил Брар отбелязва, че президентът най-вероятно е под карантина след завръщането си от срещата на върха на Шанхайската организация за съдействие (ШОС), което би обяснило отсъствието му от публични каузи сега.

 

Брар даже разгласява данни за полетите в страната, които удостоверяват, че те не са спрени, а самолетните компании не престават да правят курсовете си обикновено. Като доказателство, че властта не е свалена от армията, експертът показа и фотоси на обществени брифинги на висши китайски чиновници, което допуска, че държавното управление действа обикновено.

 

Журналистът Зака ​​Джейкъб разяснява, че президентът Си има мощна институционална власт над целия Китай, което прави преврата малко евентуален.

 

" Имаше доста клюки тази заран за боен прелом в Китай, само че нищо правдиво до момента. Военни преврати са малко евентуални в Китай, тъй като Народната освободителна войска е подчинена на Централната военна комисия. Си е общоприет секретар на Комунистическата партия. Армията е на партията, а не на държавното управление “, изясни Джейкъб в туитър.

 

Жителите на Пекин се разхождат в паркове и магазини, няма засилени ограничения за сигурност: китайците се приготвят интензивно за Златната седмица - дълъг седемдневен уикенд във връзка 73-ата годишнина от основаването на КНР, която ще бъде маркирана на 1 октомври, съобщава  .

Традиционната цветна комбинация " Кошница с цветя и плодове " към този момент е инсталирана на основния площад на страната Тянанмън, който годишно притегля доста туристи от цялата страна.

 

Мащабни празнични събития, в това число церемониал, не са планувани, на 30 септември на площад Тянанмън ще се организира годишна тържествена гала за възпоменание на починалите герои от националната и революционната битка на Китай, обичайно цялото управление на страната и Комунистическата партия на Китай вземат участие в него.

 

Можете да напуснете Пекин и да влезете в града без никакви проблеми. Билети за аероплан и трен във всяка посока могат да бъдат закупени както нормално, единственото нещо е, че преди празниците те стават по-скъпи и бързо се разпродават, защото китайците пътуват интензивно през целия празничен интервал. Телевизионните канали, осведомителните организации, уеб страниците на вестниците работят обикновено, не са регистрирани спирания в работата на обществените мрежи.

 

Също по този начин в интернет имаше известия, че 6000 полета са били анулирани на летището в Пекин, само че в събота на летището в Пекин, съгласно приложението Feichangzhong, са били анулирани единствено 491 полета, 332 полета са били осъществени, а летище Даксинг е отменило 430 полета, 278 приключени полети. 

 

Отмяната на полети и закъсненията в Китай се случват постоянно заради разнообразни аргументи, в това число метеорологични фактори и епидемиологична обстановка. Няма известия от въздушни пристанища или железопътни гари за всеобщо анулация на полети или влакове.

 

Според специалисти, най-вероятно става дума за превозване на техника, която да вземе присъединяване в планувания за идната събота в центъра на Пекин церемониал.

Тогава жителите на страната ще отпразнуват оповестяването на Китайската национална република станало на 1 октомври 1949 г.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР