Ситуацията в момента се отразява лошо на футболистите, тъй като

...
Ситуацията в момента се отразява лошо на футболистите, тъй като
Коментари Харесай

Психоложката Лилия Стефанова: Ситуацията в момента действа пагубно на психиката

Ситуацията сега се отразява неприятно на футболистите, защото това са едни много дейни хора. Затворени в домовете си не се усещат добре. Не единствено за спортистите, само че и за всеки човек моментът е едно огромно тестване. Действа пагубно на душeвността. Това разгласи психоложката Лилия Стефанова, която има опит с работата си в Локомотив (Пловдив) и националния тим по футбол за мъже.

" Дано тази обстановка не продължи дълго. В практиката си сме тълкували хората, които се затварят по домовете си, като хора със обществени и душевен проблеми ", сподели още Стефанова.
Ето и един образец за това по какъв начин спортистите и елементарните хора могат да останат в положително душевно положение по време на рецесията.

" Всеки би трябвало да има някаква интензивност още със ставането си. Да има проект за това по какъв начин ще протече денят му. Да не се потапя в незаинтересованост. Това са първите признаци на меланхолия. Когато спре да прави нещата, които е правил и не получава към този момент никакво наслаждение от външния свят. Моето предложение, чисто професионално, освен за спортистите, а и за елементарните хора е да си вършат дневен проект, в който да знаят, че би трябвало да изпълнят всички точки, които са си наумили за съответния ден. Иначе рискуваме да нарушим продължително психологичното си действие ", разгласи психоложката.

Лилия Стефанова удостовери, че е била търсена за поддръжка от футболисти, с които е работила и сподели, че е подготвена да окаже помощ на всеки, който я потърси от нея.
Тя насочи и обръщение: " Нека хората да поясняват реалистично мислите си, тъй като, когато сме доста уплашени, ние стопираме да мислим или по-скоро започваме да го вършим единствено в отрицателна тенденция ".
На финала на диалога Лилия Стефанова направи и една мрачна прогноза:

" Периодът на изолираност ще докара до трайни промени у хората. Вече виждам ужасно настървение. Вместо да бъдем близки един към различен, ставаме прекомерно отдалечени, прекомерно озлобени, деструктивни. Всичко това е ужасяващо, тъй като чисто човешките полезности на обич, примирение, на поддръжка на индивида изчезват. Напълно действително е в бъдеще хората да си докарат меланхолия. Постоянно ще ги е боязън от заразяване ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР