Ситуацията в Левски продължава да се влошава, но мажоритарният собственик

...
Ситуацията в Левски продължава да се влошава, но мажоритарният собственик
Коментари Харесай

Наско Сираков: Ситуацията в Левски е все по-тежка

Ситуацията в Левски продължава да се утежнява, само че мажоритарният притежател Наско Сираков продължава да бъде оптимист за бъдещето на закъсалия финансово клуб. Той бе посетител в предаването " Още от деня " по БНТ1 и съобщи, че не старите отговорности, а тези от последната половин година теглят 26-кратните първенци към дъното.
Запитан дали в клуба към този момент има повече от 100 хиляди лв., както разгласи преди две седмици Сираков отговори: " Не. Сега обстановката е още по-тежка. За Национална агенция за приходите досега към този момент няколко месеца се грижат само и единствено нашите последователи, за което няма по какъв начин да спрем да приказваме и благодарим. Те поеха тази тежест върху себе си и досега се оправят отлично. Ние имаме две разнообразни отговорности към Национална агенция за приходите. Едното е съглашението, съгласно което три години би трябвало да плащаме по към 143 хиляди лв. (на месец). Тези отговорности са поети от нашите последователи. Другото е настоящи отговорности, които са набъбнали съществени. Последните два дни имахме проблеми с Национална агенция за приходите, само че срещнахме схващане. Би трябвало да се предоговорят тези отговорности.

" Винаги съм казвал и няма да спра да го дублирам - при нас не са толкоз решаващи и огромни проблемите със старите отговорности. Сигурни сме, че с тях във времето ще се оправим. Големият воденичен камък са тези отговорности, които са насъбрани в последните 4-5 месеца.

Надяваме се, че ще се измъкнем, само че ще бъде мъчно. Тези отговорности са 4-5 милиона лв.. " В последните месеци нашите последователи направиха нещо, което е без аналог в историята. Това ни задължава да изровим земята, само че да се измъкнем. Още ни пречат всички условия към пандемията, рестриктивните мерки към последователите да вървят на мачове, някои недалновидни закони, които се предложиха в Народното събрание. Всичко това стопира за момента огромните спонсори.

" Законът за хазарта " накара компаниите в тази сфера да се снишат и да се ослушват, а те са най-големите спонсори на спорта и съответно футбола в България. " Всеки ден преговаряме с евентуални спонсори, само че сме и близо, и надалеч (от подпис). Един контракт не става от през днешния ден за на следващия ден. Мога да кажа, че съм се срещал с евентуални спонсори неколкократно, само че не сме на финалната права. Докато нямаме подписан контракт, няма и да спекулираме. Срещам се с доста компании, тъй като Левски не се нуждае от един огромен спонсор, а от 10 дребни ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР