Ситуацията, в която се намираме и пред която е изправен

...
Ситуацията, в която се намираме и пред която е изправен
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Енергийният сектор е финансово стабилен

" Ситуацията, в която се намираме и пред която е изправен целият свят, е изключителна и слага на тестване всеки бранш в стопанската система. Най-важното в тази обстановка е ние да съхраним здравето и живота на хората. Енергийният бранш е финансово постоянен все още. Но няма бранш, който би издържал и не би настъпил риск за неговата сигурност, в случай че спре паричният поток към него. Затова е извънредно значимо всички български жители да си заплащат своите сметки ". Това съобщи в предаването „ Плюс-Минус. Коментарът след новините ” енергийният министър Теменужка Петкова.
Тя посочи, че в пакета от ограничения във връзка изключителното състояние е заложена и енергийната сигурност на всички стратегически обекти в страната. „ Това са болничните заведения, държавните институции, телекомуникационните оператори. Към сегашния миг във всеки един от тези консуматори на електрическа сила се прави инспекция във връзка с тяхното зареждане с електрическа сила. Те имат обвързване да обезпечат два самостоятелни източника на електрическа сила и един трети, различен, личен източник, който би трябвало да се включи в изключителна обстановка “, разясни министър Петкова.
„ Когато хората са по домовете си, ние би трябвало да осигурим техния комфорт и да не бъдат лишавани от електрическа сила. Намаляването на активността на стопанските обекти води до понижаване на потреблението, само че въпреки това хората са си у дома и по този начин спадът не е фрапантен. Около 150 – 200 мегавата дневно по-ниско е потреблението за момента ”, посочи Теменужка Петкова.
Петкова изясни, че поради обстановката и поради това, че хората си стоят повече у дома, са спрени плановите поправки. Според нея по трите значими за страната ни плана работата върви по график. „ И по Балкански поток, и по интерконектора България-Гърция продължава да се работи. До 2 април би трябвало да подпишем споразуменията за конфиденциалност по плана АЕЦ „ Белене ”. Всичко се развива в границите на упованията ”, сподели министърът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР