Ситуацията в Хасково с пожарите е под контрол. Това обяви

...
Ситуацията в Хасково с пожарите е под контрол. Това обяви
Коментари Харесай

Пожарите в Хасковско вече са под контрол


Ситуацията в Хасково с пожари те е под надзор. Това разгласи на брифинг шефът на ГДПБЗН основен комисар Николай Николов. Той посочи, че през вчерашния ден пожарникарите са гасили общо 247 пожара. Изгорели са хиляди декари гори и десетки хиляди декари земеделска земя, съобщи БГНЕС.

Продължават да работят 3 огнища – Лесово, Твърдица и Динево. В западната част на България бяха регистрирани 73 катастрофи, свързани със избавителни дейности. Преди всичко отводняване, унищожаване на рискови предмети и други.Днес следва един извънредно парещ и прохладен ден ден. Нека всички да бъдем деликатни, с цел да не се доближи до ситуацията като през вчерашния ден. А през вчерашния ден бе оповестено бедствено състояние в Хасково, сподели Николов.

Инцидентите са свързани с човешката активност, само че вятърът беше този, който провокира най-вече вреди. В Ямбол бяха наранени 7 постройки 2 необитаеми къщи и 1 обитаема. В Сливен бе наранена промишлената зона. “Нека да не се държим безконтролно в тези 2 дни, когато е разгласен червен код, защото нещата са извънредно съществени. 15 пожара бяха потушени през вчерашния ден на територията на региона. Малкото останало гори към Харманли към този момент ги няма, сподели още Николов.

Вертолет „ Кугър “ e изхвърчал през вчерашния ден от авиобаза Крумово, с цел да се включи в потушаването на пожара, зародил в община Твърдица, област Сливен. Екипажът на вертолета, с пълководец майор Йордан Йорданов, се включи в дейностите за преодоляване на огъня, обхванал иглолистен масив в региона на язовир „ Жребчево “. До 20.17 ч. военнослужещите извършиха 21 водоспускания от въздуха върху обхванатия от огъня регион.

От 21:00 ч. нощес 19 военнослужещи от 31-ви механизиран батальон със профилирана техника от състава на Сухопътните войски оказват помощ за потушаването на пожара в региона на с. Динево, област Хасково.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР