Ситуацията в Гърмен остава сложна след прекъсването на водопровода. Продължава

...
Ситуацията в Гърмен остава сложна след прекъсването на водопровода. Продължава
Коментари Харесай

По 2 часа вода в Гърмен, ситуацията остава сложна

Ситуацията в Гърмен остава комплицирана след спирането на водопровода. Продължава да е усложнена обстановката. Това сподели кметът Феим Иса пред Българска телеграфна агенция.
Още по темата
" В момента се работи по възобновяване на централния тръбопровод, който беше опустошен преди 10 дни от придошлите води на река Места. В част от обитаемоте места водоподаването се прави от спешни източници, само че са на режим. Към тях се подава вода по два часа на ден ", уточни Феим Иса.

" Очакванията са до новогодишните празници водопроводът да бъде възобновен, екипите работят на терен. Липсата на непрекъснато водоподаване обаче евентуално ще е причина за анулация на резервации в курорта Огняново, който се намира на територията на общината ", уточни още Иса.

По думите му част от къщите за посетители анулират резервации, има отводи и от страна на туристите.

" Въпреки това огромните хотели ще работят, защото употребяват главно минерална вода и се чака те да одобряват посетители за идните почивни дни ", добави кметът на Гърмен.

В момента няма затворени пътища в общината. " Проблемен сектор е пътят за Огняновски минерални бани, където в резултат на преваляванията се е задействало свлачище. Извършени са дейности по обезопасяване на сектора, пътят е уголемен, тъй че по него да може да се минава, само че казусът е сериозен ", уточни още кметът на Гърмен.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР