ситуацията в Донбас остава изключително трудна, заяви президентът Володимир Зеленски

...
ситуацията в Донбас остава изключително трудна, заяви президентът Володимир Зеленски
Коментари Харесай

Зеленски: Ситуацията в Донбас остава изключително трудна

ситуацията в Донбас остава " извънредно сложна ", съобщи президентът Володимир Зеленски в среднощното си послание. От няколко седмици в региона се водят яростни борби.

Русия продължава да струпва военни и техника, и да усилва натиска върху украинските сили, сподели още Зеленски.

Според президента отводът на Европа от съветски нефт ще бъде от изгода за самата нея. Невъзможността за експорт на украинско жито води до дестабилизация в международен мащаба, добави Зеленски.

Въпреки че преди няколко дни съветският му сътрудник Владимир Путин сподели, че Москва е подготвена да улесни износа на зърно от от украинските пристанища, показва Ройтерс.

" Заради блокадата на Русия на нашите пристанища на Черно море и завладяването на част от Азовското крайбрежие, не можем да изнесем 22 милиона тона пшеница, която се намира в хранилищата в нашата страна. Това е количеството, предопределено за непознатите пазари, и съветската обсада на нашия експорт в действителност дестабилизира обстановката в световен мащаб. Резултатът - в разнообразни страни се покачват цените на храните. Затова и заплахата от апетит - в Африка, Азия, избрани страни в Европа, се усилва ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР