Ситуацията в БСП не е спокойна, очевидно ръководството и Корнелия

...
Ситуацията в БСП не е спокойна, очевидно ръководството и Корнелия
Коментари Харесай

Битката за лидерския пост в БСП - изгубено политическо време

Ситуацията в Българска социалистическа партия не е спокойна, явно управлението и Корнелия Нинова се пробват непременно да продължат да водят партията, само че на каква цена? Въпросът в студиото на БТВ зададе някогашният водач на левицата Михаил Миков. Той продължава да задава въпроса за финансовия доклад на партията, която съгласно него се намира в в действителност банкрут. По думите му, това което е излязло публично от Сметната палата, е 6 млн. недостиг.

" По-големият въпрос е при този недостиг през 2019 година и спряна дотация през 2020 година, по какъв начин действа изобщо партията и по какъв начин е финансово обезпечена ", уточни Миков, който се чуди по какъв начин без никакъв запас се реализира някаква политическа активност.

Михаил Миков е угрижен, защото продължава загубата на левия облик от страна на Българска социалистическа партия. Битката за лидерското място от последните месеци единствено е задълбочило тази рецесия. Българска социалистическа партия е мъчно различима, без лява опция недоверието в ГЕРБ не може да прелее в доверие в Българска социалистическа партия, съгласно Миков.

Той предвижда фрагментиран парламент след изборите идната година: малко и за Мая Манолова, малко за Слави Трифонов и ще се появят нови спасители. " Липсата на политическо болшинство ще води до непрекъснати кавги, каквито се случват и през днешния ден ", уточни той. Те не отминават и Българска социалистическа партия, като Миков уточни и появилите се в общественото пространство и записи от коридорите на " Позитано ". " Българска социалистическа партия не можа да очертае облика си на лявата политическа партия на България, а в случай че я няма лявата опция всички ще се идентични. "

Натискът на Корнелия Нинова да остане на лидерския пост непременно на остане е изгубено политическо време, съгласно Михаил Миков, а на Кирил Добрев му е мъчно да се разграничи, защото до този миг четири години е бил заместител на Нинова.

" Българска социалистическа партия не съумя да очертае лявата си политическа физиономия, няма вероятността макар претенциозната си политическа физиономия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР