Ситуацията в Бахмут, който се намира на източната фронтова линия,

...
Ситуацията в Бахмут, който се намира на източната фронтова линия,
Коментари Харесай

Президентът на Украйна: Ситуацията в Бахмут се влошава

Ситуацията в Бахмут , който се намира на източната фронтова линия, става „ все по-трудна “ , съобщи украинският президент Володимир Зеленски . Руските сили се пробват да завладяват града повече от шест месеца, напомня „ BBC “.

„ Врагът непрестанно унищожава всичко, което може да се употребява за отбрана на нашите позиции “, сподели Зеленски.

Коментарът на президента идва, откакто американският финансов министър Йелън предизвести.

Част от най-ожесточените боеве, които се водят, откогато Русия нахлу в Украйна доскоро повече от година, се състояха в Бахмут, в украинската Донецка област, част от която е под контрола на Русия и нейните сепаратистки съдружници. Наскоро напъните на съветските сили за завладяване на индустриалния град се ускориха , като войските му печелят позиции.

Лидерът на сепаратистите на самопровъзгласилата се Донецка национална република Денис Пушилин сподели, че „ на практика всички пътища “ към града са „ под /руски/ огневи надзор “.

Същевременно командващият сухопътните сили на Украйна генерал-полковник Александър Сирски съобщи, че обстановката към Бахмут е „ извънредно напрегната “.

„ Въпреки забележителните загуби, врагът хвърли най-подготвените щурмови елементи на Вагнер, които се пробват да пробият защитата на нашите войски и да обкръжат града “, изясни военачалник Сирски.

Говорейки за обстановката в нощното си послание, президентът Зеленски означи, че напъните да бъде укрепен Бахмут и защитата му са били мощно компрометирани от възобновеното нахлуване на Русия. Той е „ признателен на всеки, който героично брани “ региона .

За следващ път президентът Зеленски прикани да бъдат изпратени съвременни бойни самолети , с цел да може „ цялата територия на страната “ да бъде предпазена от „ съветския гнет “.

Министър Йелън повтори, направено по време на визитата му в Киев предходната седмица, че Вашингтон ще стои до Украйна толкоз дълго, колкото е належащо, с цел да завоюва войната. Пред „ CNN “ тя означи, че макар глобите от западните сили стопанската система на Русия не се е изкривила и се чака това да стане с времето . По думите й способността на Русия да попълни военното си съоръжение , унищожено при офанзивите против Украйна, е „ последователно застрашено “, само че въпреки това, в случай че, това ще докара до „ тежки “ последици.

„ Бяхме пределно ясни, че няма да толерираме систематични нарушавания от която и да е страна на глобите, които въведохме и които имат за цел да лишат Русия от достъп до военно съоръжение за водене на тази война. (…) И ние бяхме доста ясни с китайското държавно управление и изяснихме на китайските компании и финансови институции, че последствията от нарушаването на тези наказания ще бъдат доста тежки “ , сподели тя.

Миналата седмица държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен сподели, че. Пекин изрично отхвърли изказванието .

Среща сред първия посланик на Китай Ван И и съветския президент Владимир Путин в Москва предходната седмица изглеждаше за мнозина индикация за околните връзки сред двете страни. Очаква се и правилният съдружник на Путин, беларуският водач Александър Лукашенко , да стартира тридневна обиколка в Китай през днешния ден. Планирано е той да се срещне с президента Си Дзинпин.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР