Ситуацията в Арабския свят е трагична и не се очаква

...
Ситуацията в Арабския свят е трагична и не се очаква
Коментари Харесай

Джамал Хашоги в последната си статия за Вашингтон пост: Ситуацията в Арабския свят няма да се подобри

Ситуацията в Арабския свят е трагична и не се чака да тръгне към усъвършенстване, това е написал саудитският публицист Джамал Хашоги в последната си публикация за в. Вашингтон пост.

"Ние получихме текста ден преди да излезе новината за изгубването на нашия сътрудник в консулството на родината му в Истанбул (2 октомври). Досега не пускахме материала, тъй като се надявахме, че Джамал ще се върне. Чакахме две седмици, само че за жалост той не се появи и новините към него не са положителни. Ето за какво взехме решение да публикуваме публикацията ", съобщи редакторката от американското издание Карън Атия, който бе директен шеф на саудитеца.

Хашоги в материала си разяснява обстановката в Арабския свят. "Положението от Ирак до Мароко е трагична. Милиони хора тънат в бедност и незнание. Всичко това е реализирано с помощта на пропагандистката активност на държавните управления. Жителите на тези страни са манипулирани или в най-хубавия случай - заблуждавани. Ситуацията е тежка и няма изгледи да стане по-добра. Единственото изключение е Тунис. В дребната северноафриканска страна същинската народна власт си проправя път ", е коментирал той.

Журналистът изчезна в дипломатическото посланичество на страната си в най-големия турски град, където отиде, с цел да оформи документи за престояща си женитба с Хатидже Дженгиз. "Ню Йорк таймс " през днешния ден написа, че сътрудници на Централното разследващо ръководство са твърдо уверени, че критикът на Рияд е бил малтретиран и погубен.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР