Ситуацията в Афганистан и опасността от нова мигрантска вълна към

...
Ситуацията в Афганистан и опасността от нова мигрантска вълна към
Коментари Харесай

Йотова и италианският посланик обсъдиха мигрантската вълна

Ситуацията в Афганистан и заплахата от нова мигрантска вълна към Европа беше съществена тематика на диалога на “Дондуков " 2 сред вицепрезидента Илияна Йотова и посланика на Италия у нас Джузепина Дзара. Общо беше мнението, че като външни граници на Европейския съюз България и Италия би трябвало да имат координирана позиция във връзка с европейската политика по миграция.

През годините Илияна Йотова работи интензивно по тази тематика и познава от първо лице проблемите, с които се сблъска Италия по време на бежанската рецесия през 2015 година “Би трябвало Европа да е научила своите уроци и да има направена превантивна политика, с цел да не се позволяват нещастията по външните граници на Съюза отпреди години ", съобщи вицепрезидентът и посочи, че няма никакво развиване по оферти от Европейската комисия Пакт за миграцията и убежището.

Илияна Йотова и Джузепина Дзара бяха безапелационни, че е нужна единна политика по миграция и би трябвало най-силно да се чуват позициите на страните по външните граници на Европейски Съюз. „ Нашите страни не би трябвало да заплащат тази висока цена сами. Трябва да се възвърне равновесието сред солидарността и отговорността в Съюза ”, акцентира италианският дипломат. “Координацията сред нашите две страни би трябвало да се ускори, с цел да може още на идната Среща на върха в Брюксел, където неизбежно тази тематика ще бъде водеща, мнението ни да бъде по-добре чуто “, уточни вицепрезидентът.

Илияна Йотова и Джузепина Дзара разискаха и отличните връзки сред България и Италия във всички сфери от съвместен интерес.

Вицепрезидентът предложения дипломат Дзара да се причисли към неофициалния клуб на дами посланици в България, образуван по нейна самодейност при започване на мандата й, който регулярно провежда срещи по настоящи въпроси.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР