Ситуацията ще завърши с изборите. Протестите ще се опитат да

...
Ситуацията ще завърши с изборите. Протестите ще се опитат да
Коментари Харесай

Евелина Славкова: Ситуацията ще завърши с избори

„ Ситуацията ще приключи с изборите. Протестите ще се опитат да удържат оптимално, с цел да покажат своята мощност. Нямаме поръчка от страна на ГЕРБ, че ще подадат оставка, по-скоро виждаме сгъстяване и нов облик на Бойко Борисов, опит да се задържи властта до идните избори “. Това сподели пред БНР Евелина Славкова от проучвателен център „ Тренд “.
Тя акцентира радикализиране на митингите и в страната с блокиране на значими точки.

„ Прогнозите са сложни, само че има такива за появяване и на обществени претенции, т.е., различен вид протестиращи да се причислят към митинга. Тогава може да се влезе в обстановка на подаване на оставка “.

Според Славкова има мощно политизиране на обстановката.

„ Бабата с бастуна и отношението на хората към случая е тревожна симптоматика на извънредно поляризирано общество, което може да докара до по-тежки обстановки. Обществото е извънредно разграничено “.

Евелина Славкова акцентира, че изборите ще доведат до нормализиране на обстановката. По думите ѝ най-вероятно идващият парламент ще бъде фрагментиран.

„ От „ Демократична България “ биха завоюва място в Народното събрание. Слави Трифонов безшумно печели. ГЕРБ няма по какъв начин да не губят позиции, само че те държат локалната власт “.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР