Ситуацията със задържането на членове на активисти на българското национално

...
Ситуацията със задържането на членове на активисти на българското национално
Коментари Харесай

Малофеев сочи задкулисие и западно разузнаване за русофобска атака в България

Ситуацията със задържането на членове на деятели на българското национално придвижване Русофили е коментирана от заместник-ръководителя на Световния съветски национален общ брой (ВРНС), ръководител на Дружеството за развиване на съветското историческо просвещение " Двуглав орел ", началник на групата на сдруженията в " Царград " Константин Малофеев . Според него, това е русофобска провокация, близка до грузинската в Тбилиси . " Ушите на западните разследващи служби стърчат зад всичко това ", изяснява Малофеев пред уеб страницата " Царград ".

Сайтът изяснява, че в България, след неотдавнашно провокативно изказване на Министерство на външните работи за ролята на Русия във Втората международна война и успеха над фашизма, гръмва нов скандал със арестувания, разпити и претърсвания на деятели на локалното национално придвижване " Русофили ". По-специално е обявено, че Юрий Борисов, секретар на придвижването на някогашния основен редактор на вестник " Дума ", е арестуван , след което е освободен " без повдигнати обвинявания ".

Освен това от дни, съгласно наличната информация в " Царград ", не е имало връзка с ръководителя на придвижването Николай Малинов. Изданието " Руска България " оповестява, че са осъществени обиски в офиса на придвижването и в къщата на Малинов.
 Акцията против
Акцията против " Русофили " била кьорфишек поради декларацията на Министерство на външните работи

Целта била да се отклони публичното внимание от недипломатичността на ведомството ни

Малофеев разяснява тази обстановка, наблягайки сходството на събитията в София и Тбилиси .

" Изявлението на българския външен министър и преследването на русофилите, несъмнено са брънки на една верига, която предизвиква русофобската провокация , близка до грузинската. Те желаят да скарат братските съветски и български нации ", акцентира той.

Според него, по тази причина първо е направено провокативно изказване (за ролята на Русия в разгрома на нацизма в Европа през Втората международна война). " След това хората, които възразяват против това в България са арестувани , с цел да провокират съответна реакция, още по-бурна реакция в Русия, с цел да се разделят още повече руснаците и българите ", изяснява Малофеев.

" Това е скандално изказване на български дипломати за откриването на галерия в София за 75-годишнината от освобождението на Източна Европа на българското външно министерство, което провокира остри рецензии и извънредно отрицателна реакция от страна на съветското Министерство на външните работи ".

По-специално съветските дипломати означават, че " тази галерия няма нищо общо с днешния български политически дискурс или обособени политически сили, тъй че ненапълно сме обезкуражени, че можете да вършиме всевъзможни публични изказвания, преди да се запознаете със самата експозиция ".
 Николай Малинов с обвиняване, Решетников със възбрана да влиза в България Обновена
Николай Малинов с обвиняване, Решетников със възбрана да влиза в България

По следствието " Русофили "

Малофеев е сигурен, че публична София няма да може да скара двата народа .

" Ние добре знаем, че зад всичко това стоят ушите на западните разследващи служби и тяхното клюкарство в България ", показва той обяснявайки задкулисие на русофобска провокация в България. " Ние деликатно следим обстановката и несъмнено, няма да позволим да подтискат приятелите ни по противозаконен метод. "

" А в същото това време, до момента в който българските сили за сигурност " ловят " русофили, Букурещ и София форсират стратегиите си за модернизиране на въоръжените сили. Както отбелязва Defense News, това се прави на фона на " боязън от Русия, която очевидно ускорява силите си в Черно море ", изяснява уеб сайтът " Царград ".
 Москва подготвена да пази обвинените в шпионаж русофили у нас
Москва подготвена да пази обвинените в шпионаж русофили у нас

" България, ти към този момент се опозори. Време е да се опомниш "

" Наред с други неща, България и Румъния заменят руската военна техника с нова , главно европейско или американско произвеждане ", добавя уеб сайтът.

" Включително планувана е и подмяната на изтребители, вместо съветските МиГ-29 българските Военновъздушни сили може да получат F-16 блок 70 . Тези американски самолети, въпреки и осъвременени, само че, както военните специалисти нееднократно означават, са по-скъпи и от изтребители пето потомство ", изяснява " Царград ".

Според тях, " публична София е загрижена освен за Черно море, само че и за връщането на Крим в Русия, което е преди пет години вследствие на референдум ".

" България има вяра , че дестабилизацията на района и противозаконната анексия на Крим (резултатите от референдума не се признават в Украйна и в западните страни. Полуостровът се смята за " анексиран " и " окупиран " от Русия - " Царград " ), води до непрекъснато нарушение на геостратегическия и военния баланс в Черноморския район ", разяснява за " Царград ", доцентът по национална и районна сигурност в УНСС в София Цветан Цветков.
 Радев за тезата за шпионаж: Управляващите под паника търсят зложелател
Радев за тезата за шпионаж: Управляващите под паника търсят зложелател

Обвиненията били толкоз неуместни, че не подлежали на коментар
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР