Ситуацията със сигурност е много неприятна и ще даде отражение

...
Ситуацията със сигурност е много неприятна и ще даде отражение
Коментари Харесай

Павлин Косев: Няма финансов колапс за градските хотели във Варна след фалита на Томас Кук


" Ситуацията сигурно е доста неприятна и ще даде отражение върху туризма във Варна, само че " Томас Кук " работи най-вече с ваканционните хотели, тъй че няма да има фрапантен колапс за градските хотели във Варна. Ще има трус и  преструктуриране на пазарния дял, тъй като този тур оператор е един от най-старите на европейския туристически пазар, включително и в България. Със сигурност ще има разтърсвания в хотели на Златни пясъци, ще има пострадали хотелиери. За банкрути обаче не можем да приказваме. Още при започване на сезона се усети едно напрежение при " Астрал холидейз ", които са формален сътрудник на " Томас Кук " за Варна. Започна закъснение в заплащанията, по тази причина се наложи да вземем незабавни ограничения и започнахме да одобряваме резервации единствено с авансово възнаграждение на услугите.

Като цяло обаче можем да се похвалим с един много сполучлив сезон за градските хотели във Варна. При градския туризъм сезонът е по-силен, тъй като работим целогодишно и посрещаме туристи на четири сезона. Това е и задачата ни, да затвърдим Варна като туристическа дестинация на четири сезона. Изпратихме два рейса с гърци от нашия хотел, французи доста не престават да идват, които по периферията на сезона избират Варна. Лятото не си е отишло напълно още. Но е по-спокойно към този момент, няма подобен огромен напор от туристи, а Варна е все по този начин красива. 

Морската столица има доста неща, които може да предложи на туристите целогодишно, като зависи към този момент от самата идея на туроператорите. Има туристи, на които оферират винен тур, на други набожен туризъм. Имаме голямо културно благосъстояние. Имаме СПА и други екстри, атмосфера. Много изкушения има Варна целогодишно. Тази година имаме доста сериозен растеж на китайския пазар. Поляци имаше доста, румънци обичайно посещават града ни. 

Обичам да споделям, че не е значимо по какъв начин си посрещаме, а по какъв начин ги изпращаме. Надявам се, че изпратихме много удовлетворени туристи и продължаваме да изпращаме такива. Надявам се също по този начин идващият сезон да бъде добър. 

Питате ме дали браншът е удовлетворен? Сезонът беше много провокационен. Със сигурност думата " елементарен " не бих я употребявал. Всеки сезон ни дава разнообразни провокации, които се стараем да преодоляваме. Но не можем да приказваме за неприятен сезон. Започна мъчно. Първо беше дъждовен, закъсня като цяло. Предварителните резервации бяха извънредно слаби. Бяхме внимателни и обезпокоени от този факт. Активният сезон обаче юли и август беше мощен. Смятам, че успяхме да запазим равнищата от предходната година. Има хотели с лек растеж по отношение на предишното лято. Затова мога да настоявам, че за Варна и района сезонът е добър. 

Нормално е след края на дейния сезон цените да паднат с към 10 до 20%, всичко зависи от категорията на хотела и спомагателните услуги, които предлага. 

Браншът и общината работим за това Варна да има повече прелест откъм инфраструктура, хотели и атракции. Южната част към Морска гара се уголемява и кметът се бори с всички сили, с цел да става все по-привлекателно крайбрежието на Варна. И в случай че до момента емблемата беше Катедралния храм, в този момент се работи за това крайбрежието ни да е този знак. ", разяснява Павлин Косев.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР