Ситуацията със събирането и извозването на битови отпадъци в града

...
Ситуацията със събирането и извозването на битови отпадъци в града
Коментари Харесай

Зам.-кметът на Варна Илия Коев твърди, че е овладяна ситуацията с боклука

Ситуацията със събирането и извозването на битови боклуци в града към този момент е овладяна. Това съобщи в предаването „ В ефир сте “ по Радио Варна зам.-кметът с  сектор публичен ред и сигурност Илия Коев. През почивните дни той персонално проверявал работата по сметосъбирането и положението на контейнерите за боклуци в  различни елементи на града. В централната част и в кварталите „ Владислав Варненчик “, „ Младост “, „ Левски “ ситуацията е овладяно, сподели Коев и посочи, че единствено на обособени места има неизвозена боклук, включително и КК „ Златни пясъци “.

За местата, където жители подават информация за дефицит на контейнери, сигурно ще разпоредим да бъдат сложени спомагателни, сподели зам.-кметът. Сметопочистващата компания има опция да слага спомагателни контейнери, само че в доста случаи, ширината на улиците и изискванията на мястото не разрешават това да се случи.

В проектите за летния сезон към този момент е заложена по-голяма кратност на транспортиране на отпадъците, увери зам.-кметът. Той акцентира, че за идния туристически сезон, от сметопочистващата компания твърдят, че ще подсилят работата на колите с спомагателен човешки запас. Това ще подсигурява, че боклуците попадащи отвън контейнерите ще бъдат събрани, защото камионите са изцяло механизирани.

Според Илия Коев Община Варна има концепция за реализиране на надзор върху безразборното изхвърляне на отпадък - да се сложи видеонаблюдение. Камерите ще наблюдават и за нерегламентирано изхвърляне на строителни боклуци, които повреждат техниката и контейнерите за битови боклуци, разясни той.

Като спомагателна мярка се обмисля слагането на казани за строителни боклуци на разнообразни места в града.

Община Варна възнамерява акция за изгодите от разделното събиране на боклуци, разгласи Коев. Отговорността за чистотата и опазването на околната среда във всяко обитаемо място, несъмнено и част от персоналния ангажимент на всеки жител, акцентира заместник-кметът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР