Ситуацията с Великобритания показва, че в крайна сметка алтернатива на

...
Ситуацията с Великобритания показва, че в крайна сметка алтернатива на
Коментари Харесай

Христо Иванов: До последно няма да знаем дали ще има преференция

Ситуацията с Англия демонстрира, че в последна сметка опция на европейската интеграция няма – това съобщи в предаването „ Лице в лице” по bTV Христо Иванов, съпредседател на „ Демократична България”.
Маратонът от вотове в английския парламент продължава Тереза Мей изгуби гласа си, само че не и упоритостта да приключи процеса по брекзит – отсрочен или без договорка
Във Англия е една от най-големите български диаспори, време е да се погрижим за ползите на тези хора и по тази причина съответно по какъв начин те ще гласоподават, означи още той.

Според него в случай че Англия излезе от Европейски Съюз, тази група българи ще се окаже без обезпечени права за европейските избори, към тях ще стартират да се ползват тези разпореждания, които важат за трети страни.

„ Има текстове, които „ Демократична България” е предложила на Народното събрание. Тези хора са голям капитал за нас”, означи Христо Иванов.

Според него най-важно за тези българи във Англия ще бъде въвеждането на електронно гласоподаване. „ Ние сме изработили програмен продукт, това е бъдещето. Ясно е бъдещето и софтуерният преход върви с опасности, само че ние влизаме в цифровата ера. Светът ще се раздели на страни с технологии, които ще се развиват, и други, които ще изостават и ще бъдат бедни”, предвижда още той.
Единодушно Народното събрание отхвърли ветото на президента за Изборния кодекс (ОБЗОР) Ветото разпали пристрастеностите на депутатите в залата още при започване на дебата
По мотив на преференциалното гласоподаване Христо Иванов уточни, че българските жители харесват преференцията.

„ Българската страна се пробва да задуши свободата и демокрацията”, безапелационен беше някогашният министър на правораздаването. „ Бойко Борисов е заложил ГЕРБ в Сараите, от самото начало виждаме по какъв начин му се постанова да прави покупко-продажби, които се разминават и се дава на заден ход”, разяснява Иванов. По думите му до последно гласоподавателите няма да знаят дали ще има преференция и каква тъкмо ще бъде тя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР