Ситуацията с върховенството на закона в Полша сериозно се влоши,

...
Ситуацията с върховенството на закона в Полша сериозно се влоши,
Коментари Харесай

ЕП: Ситуацията с върховенството на закона в Полша се влошава

Ситуацията с върховенството на закона в Полша съществено се утежни, посочи през днешния ден Европейският парламент, засилвайки натиска върху Варшава в изискванията на следствие против страната, което може да докара до лишаване на правото ѝ на глас в общността, съобщи Ройтерс.

От идването си на власт през 2015 година, ръководещата във Варшава националистическа партия " Право и правдивост " вкара поредност от правосъдни промени, подкопаващи независимостта на съдилищата като ги слага под по-пряк държавен надзор, споделят критици.

През 2017 година Европейската комисия задейства процедура против Полша, която до момента не е довела до наказване за Варшава.

Европейският парламент показва дълбоката си угриженост, че по обстановката с върховенството на закона в Полша освен не се прави нищо, само че тя съществено се е влошила, откогато беше задействана процедурата по член 7, се споделя в призната през днешния ден резолюция.

Активисти, опозицията в Полша и някои европейски политици, от дълго време приканват блокът да обвърже отпущането на пари на Европейски Съюз с използването на върховенството на закона. Вместо това обаче Полша е една от най-облагодетелстваните членки в новия бюджет на Европейски Съюз.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР