Ситуацията с танкера Delfi, който потъна край бреговете на Одеса,

...
Ситуацията с танкера Delfi, който потъна край бреговете на Одеса,
Коментари Харесай

Извънредно положение в Одеса

Ситуацията с танкера Delfi, който потъна край крайбрежията на Одеса, беше оповестена за изключителна обстановка от районното държавно управление. Това съобщи във Facebook шефът на района Максим Куций.

" Проведохме съвещание на Комисията за изключителни обстановки по потъналия танкер " Делфи ". Основното е, че обстановката е разпозната като изключителна обстановка на локално равнище ", написа той.

Отбелязва се, че в този момент това би трябвало да бъде доказано от експертната комисия на Държавната работа за изключителни обстановки на Украйна . Това ще даде на страната изключителното право да ликвидира танкера.

Съобщава се също, че при подаването на Държавната екологична ревизия вредите, породени на околната среда, ще бъдат преизчислени.

По-рано беше обявено, че наличието на петролни артикули на мястото на злополуката на танкера " Делфи " край крайбрежията на Одеса надвиши нормата с 157 пъти.

Танкер, плаващ под знамето на Молдова, беше самостоятелен и отвеян към Одеса, където се носеше в нощта на 22 ноември. Екипажът на кораба е евакуиран. Според Морската организация на Молдова танкерът е лишен от правото да лети под знамето на страната преди повече от година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР