Ситуацията с разпространението на новия в Япония засилва загрижеността на

...
Ситуацията с разпространението на новия в Япония засилва загрижеността на
Коментари Харесай

Отряд роботи са на първа линия във фабрики и болници в Япония

Ситуацията с разпространяването на новия в Япония ускорява загрижеността на локалните управляващи. Въпреки че страната сполучливо преодоля две талази от зараза през април и август, от началото на ноември статистиката за случаите и смъртните случаи стартира внезапно да се утежнява, което накара държавното управление да разиска последващи ограничения за битка с вируса. 
Междувременно опасността от зараза принуди освен чиновниците да оферират нови хрумвания, само че и локалните компании, които реагираха на променената действителност, като изобретиха новаторски джаджи в региона на роботиката, които биха могли да отговорят на потребностите в ерата на пандемия. 
Роботи поеха дежурствата  
„ Създадохме антикоронавирусна група от роботи, способни да извършват разнообразни задания в обществени и частни предприятия “, се споделя в известие на уеб страницата на компанията ZMP, съобщи. Според компанията този екип включва автоматизирани мотокари и снабдители, които могат независимо да работят в хранилища. 
Има и робот-патрул, който работи и като дезинфектатор. " За да се предотврати зараза, е належащо постоянно да се обеззаразяват оборудването и пространствата. В тази връзка взехме решение да инсталираме спрей на нашия патрулен робот за напръскване на дезинфектантна течност ", се споделя в изказване на компанията. 
В същото време приспособлението е оборудвано със специфични датчици, които няма да му разрешат да пръска инцидентно човек, който минава. Освен това операторът може авансово да дефинира координатите на обекти, които се нуждаят от стерилизация, като да вземем за пример бутони на асансьора и парапети на стълби, тъй че роботът постоянно да ги дезинфекцира. И най-после, патрулният извършва главната си задача, като непрестанно събира данни за вероятни извършители, употребявайки вградени камери за видеонаблюдение. 
Джаджи на работа в болниците 
 Проучване: До 2025 година половината работни места ще са заети от роботи Проучване: До 2025 година половината работни места ще са заети от роботи
Половината от всички работни задания ще бъдат изпълнявани от машини до 2025 година Това е наклонност, която може да утежни неравенството, прог...
Поради риска лекуваните от COVID-19 пациенти в лечебните заведения да разпространят инфекцията, би трябвало да бъдат изолирани от другите, което в последна сметка има негативен резултат върху тяхното психическо положение. 
Проблемът е решен от управлението на болница в префектура Фукуи в централната част на страната посредством придобиване на устройство, създадено от ANA Holdings. 
Това е самоходна платформа с екран, благодарение на която приетият в болница пациент и лекарят могат да организират дълготрайни съвещания посредством видео връзка, като са в разнообразни стаи. 
„ По-лесно ми е да успокоя пациента, когато се забележим лице в лице, вместо да приказваме по телефона “, разяснява здравната сестра Масами Танака, представен от телевизионния канал NHK, съобщи още организацията. „ Намирам потреблението на такива технологии за дейно, защото те могат да понижат тревогата при пациентите без наличието на лекари в отделението “, сподели основният доктор на болничното заведение Дайшу Тоя. 
След изписването на пациент, профилиран робот, създаден от Omron, може да почисти отделението от зараза. Той е оборудван с осем бактерицидни лампи и е в положение да се движи самостоятелно из територията на лечебно заведение в сходство със заложена траектория. „ Това съоръжение е неповторимо софтуерно развиване, предопределено за битка с разпространяването на ковид “, се показва в известие на уеб страницата на производителя. 
 Роботите протягат ръка на до 800 милиона работни места света Роботите протягат ръка на до 800 милиона работни места света
Напредъкът в технологиите за автоматизация заплашва забележителен дял от работни места в промишлености, представляващи близо една четвърт от година..
Под карантина - с андроид  
На собствен ред хората с леки признаци на болестта са принудени да прекарат няколко дни в домашна, прекъсвайки връзката със фамилията и приятелите. Подобно положение постоянно предизвиква възприятие на самотност, формирайки потребността освен от връзка, само че и от физическо наличие на събеседника. 
За тази цел Unirobot Corporation създаде андроид, който наподобява на дребен човек. На предния му панел е конфигуриран екран, който се употребява за видео контакти. Потребителят обаче може да организира диалог със самия робот, който с течение на времето стартира да помни желанията му и да дава смислени отговори, като намира нужната информация в своята база данни. 
„ Андроидът също е екипиран със датчици, с които е в положение да разграничава страстите на притежателя и да дава отговор на тях надлежно “, се споделя в описанието на джаджата в уеб страницата на компанията. Например роботът може независимо да дефинира дали притежателят му е в неприятно въодушевление, което от време на време се случва по време на карантина. „ В този случай андроидът ще каже одобрителни думи на потребителя и ще се опита да го утеши “, споделя производителят. 
По този метод от началото на 2020 година в се появиха доста устройства, които дават отговор на нови условия в региона на труда, опазването на здравето и всекидневието на жителите на страната. Тези разработки могат да се употребяват за по-нататъшното развиване на технологиите след успеха на човечеството над пандемията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР