Ситуацията с правата на човека в разтърсената от криза все

...
Ситуацията с правата на човека в разтърсената от криза все
Коментари Харесай

ООН: Положението с правата на човека в Беларус се влошава

Ситуацията с правата на индивида в разтърсената от рецесия към момента се утежнява, съобщи в петък шефката на Организация на обединените нации за правата на индивида, като обърна внимание на всеобщите арести, в това число на публицисти, и многочислените обвинявания в изтезания.
" Съжалявам да оповестя, че след незабавния спор на през септември не е имало усъвършенстване в ситуацията с правата на индивида в страната, " сподели тя на съвета, представена от Агенция Франс Прес.
 Беларуският блогър Тихановский остава в ареста до края на февруари Беларуският блогър Тихановский остава в ареста до края на февруари
Популярният опозиционен блогър Сергей Тихановский остава в ареста до края на февруари, заяви РИА Новости. Тихановский е обвинен в...
„ Напротив, през последните седмици се следи непрестанно утежняване, изключително във връзка с правото на мирни събрания “, сподели тя, като уточни, че стотици стачкуващи не престават да бъдат задържани всяка седмица.
След изборите през август Беларус беше обхваната от всеобщи митинги, избухнали откакто, на 66 година, си обезпечи шести мандат като президент на някогашната руска република. Опозицията упреква, че изборите са фалшифицирани и новата звезда на локалната политическа сцена - която се кандидатира против Лукашенко на мястото на затворения си брачен партньор - е същинският победител във вота.
През последните седмици управляващите постановиха интензивни репресии, при които стотици протестиращи бяха арестувани, а също така силовите ведомства пречат недоволните от властта да се събират в централната част на Минск.
Бачелет уточни информациите, че след гласуването на 9 август са били задържани повече от 27 000 души, а към 1000 са задържани на 8 ноември и 700 на 15 ноември.
 Пак всеобщи неделни арести в Беларус Пак всеобщи неделни арести в Беларус
Правозащитният център " Вясна " заяви, че има информация за над 384 души, арестувани по време на неразрешените митинги в Беларус нощес,...
Върховният комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида осъди " многочислени и достоверни информации за хора, бити от чиновници на силите за сигурност по време и след превозването им до полицейски сектори или центрове за задържане ", предупреждавайки, че сходни произшествия могат да съставляват изтезания.
Тя също по този начин изрази особена паника за " многочислените изказвания за изтезания и други жестоки, безчовечен или унизителни дейности в ареста ", като уточни към 2000 тъжби, подадени до края на октомври.
Сред задържаните от август са 373 публицисти, в това число шестима, които остават в ареста, сподели Бачелет, наблягайки, че юристите, свързани с опозицията, също са подложени на напън, като някои са изправени пред наказателни обвинявания, а други са лишени от правата си.
Повечето дипломати, които участваха в хибридната сесия, пригласяха на опасенията на Бачелет, осъждайки полицейското принуждение и репресиите против протестиращите. Някои, в това число Русия, Иран, Куба и Венецуела, застанаха в отбрана на Беларус Руският дипломат Генадий Гатилов подсети на форума за полицейско принуждение в редица други страни, в това число във Франция и Съединени американски щати. " Поборниците на правата на индивида са доста дискретни във връзка с всичко това ", сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР