Ситуацията с пожарите в област Хасково остава сложна, обобщиха от

...
Ситуацията с пожарите в област Хасково остава сложна, обобщиха от
Коментари Харесай

Остава сложна ситуацията с пожарите в област Хасково

Ситуацията с пожарите в област Хасково остава комплицирана, обобщиха от регионалната администрация през днешния ден следобяд. Огнището в горски масив сред свиленградското село Дервишка могила и тополовградското село Планиново е локализирано, само че не е потушено.

На място са 6 автомобила на пожарната, горски и военни. Огънят не се развива като повърхност, само че обстановката остава проблематична заради мощните пориви напразно.

Положението при тополовградското село Владимирово остава комплицирано. Огънят е минал направените през нощта просеки и се популяризира. Гори широколистна гора, гъста растителност и шубраци. Районът е мъчнопроходим, а мощният вятър в допълнение усложнява ситуацията. На място работят 6 екипа на пожарната, горски чиновници и доброволци. Ползва се тежка техника, с цел да се създадат просеки на фронта на пожара преди тополовградските села Владимирово и Светлина и село Мъдрец, община Гълъбово, допълват от регионалната администрация.

Локализиран е бил пожарът на територията на село Йерусалимово, община Любимец. Той обхвана към 3000 дка. сухи треви, аграрни земи и шубраци. На място са били оставени да дежурят 3 екипа огнеборци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР