Ситуацията с пожара в Дунарит е овладяна, следим я, в

...
Ситуацията с пожара в Дунарит е овладяна, следим я, в
Коментари Харесай

Ситуацията с пожара в „Дунарит“ е овладяна, каза областният управител на Русе

Ситуацията с пожара в " Дунарит " е овладяна, следим я, сега има тлеене. Това сподели за Агенция " Фокус " регионалният шеф на област Русе Галин Григоров по отношение на пожара в " Дунарит ".

" Щабът е на линия, всичко е овладяно. Всички служащи на " Дунарит " са евакуирани. Предупредени са близките обитаеми места. Децата в учебното заведение в Николово също са евакуирани. Ограничен е достъпът на всевъзможни транспортни средства и лица, които нямат директна връзка с пожарообезопасяването като достъп до региона. Към момента нещата са спокойни, в случай че не се случи нещо в допълнение и се разгърне или утежни ситуацията, считам, че нещата ще бъдат наред ", добави регионалният шеф.

По думите му сега в " Дунарит " няма пожар, а единствено тлеене.

" Когато се възпламенят взривни субстанции няма опция да бъде гасено с естествените средства като пяна и вода. В момента държим под надзор както с наблюдаване, по този начин и с дронове и термокамери. Следим нещата сега ", посочи Григоров.

Областният шеф увери, че спешният щаб е на място.

" На място сме всички институции, които са ангажирани с активността, както и пожарната сигурност, по този начин и община, полиция, Регионална инспекция за опазване на околната среда са на линия. Поставили са мобилна станция за всеки случай в Николово. Нещата се държат под надзор ", посочи още Григоров.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР