Ситуацията с новата криза с мигрнатите между Гърция и Турция

...
Ситуацията с новата криза с мигрнатите между Гърция и Турция
Коментари Харесай

Обвинения между Турция и Гърция за убити мигранти, BBC пусна специално видео

Ситуацията с новата рецесия с мигрнатите сред Гърция и Турция продължава да ескалира. Новият парещ епизод в сагата сред двете страни е отношението към опитващите се да влязат в Гърция стотици мигранти.
Снощи, на срещата с българския министър председател Бойко Борисов, турският президент Реджеп Ердоган акцентира, че гръцките гранични управляващи са умъртвили двама сирийски бежанци. По-рано турски медии написаха за убит сирийски емигрант, който умрял от рана от патрон във врата.
Говорителят на гръцкото държавно управление Стелиос Пецас обаче отхвърли, че има убити мигранти на границата сред двете страни. В Twitter Пецас написа: " Не са били създадени изстрели от гръцките граничари по нито един човек, опитващ да влезе в страната незаконно. Обратните изказвания не са нищо повече от груба и умишлена дезинформация: Фалшива вест ".
Тази нощ обаче BBC разгласява ВИДЕО по какъв начин бреговата защита на Гърция стреля по лодка с мигранти в Средиземно море. Вижда се по какъв начин патроните от най-малко два предупредителни изстрела удрят повърхността на водата в непосредствена непосредственост до лодката. След това един от бойците на борда на военния катер стартира с кол да бута мигрантите и надуваемата им лодка назад към Турция. Към опитите му да върнат мигрантите обратно се причислява и екипажа на гръцка патрулна лодка, от която също употребяват пръти, с цел да бутат лодката на чужденците.
От 5 години насам Европейският съюз има съглашение с Турция, което планува Анкара да стопира бежанците от Сирия и Централна Азия на своя територия, а Европейски Съюз да ги компенсира с пари и да приема единствено регистрирани в Турция сирийски бежанци, в подмяна на върнати назад незаконни мигранти на правилото 1:1.
Междувременно, Ердоган организира телефонен диалог с немския канцлер Ангела Меркел. И пред нея Ердоган изтъкнал нуждата от " заслужено систематизиране " на тежестта, която носят милионите бежанци.
" Нашият президент разиска обстановката в Идлиб и казусът с бежанците. Той означи че би трябвало да се съблюдават поетите отговорности за систематизиране на тежестта на мигрантския напън ", се споделя в формалното изказване от Анкара.
Какво сподели Меркел за политиката на Ердоган, научете в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР