Ситуацията с Националната детска болница е на етап анализиране.Това стана

...
Ситуацията с Националната детска болница е на етап анализиране.Това стана
Коментари Харесай

Какво става с казуса детска болница? Тече анализ

Ситуацията с Националната детска болница е на стадий анализиране.

Това стана ясно от отговор на здравната министърка проф. Асена Сербезова по време на парламентарния надзор в петък на въпрос на депутата от Българска социалистическа партия проф. Георги Михайлов.

" Екипът ни се въздържа от прибързани и недомислени дейности ", сподели тя и добави, че въпросът е подложен на " изчерпателен разбор ", като са показали гледната точка на всички страни.

Със заповед на Сербезова от 24 януари е основана работна група, която има период от два месеца, с цел да проучва правните, финансовите и медицинските аспекти.

Тече и инспекция на направените разноски до момента. Тя е предоставена на организация " Медицински одит ".

Серебзова даде обещание, че един месец след привършване на разбора на работната група ще показа на депутатите резултатите.

Тя подсети, че е спряла краткотрайно всички дейности по желанието на предшественика си Стойчо Кацаров за градежа на болничното заведение в двора на " Лозенец ", като в това време се предвиждаше Педиатрията да се трансферира в сегашната постройка на така наречен Правителствена.

Търсенето на място и строежъг ще лишават време, означи проф. Михайлов, който предложи, че до тогава би трябвало да върви редом деяние да обединяване на всички настоящи звена - хирургични и лечебни за деца, като по негове оценки национално значимите детски кревати били 250-270, главно в лечебните заведения в София. Той подсети, че добре познава като педиатър тази раздробеност, едно дете, с цел да се съветва от едно на друго място минават часове.

" Това не трябва да продължава във времето ", сподели той.

От Педиатрията има план за възстановяване на изискванията на лекуване на децата там, означи още Сербезова.

Историята на строителството на Национална детска болница е проточена във времето, в този момент е залегнала като приоритет в съдружното съглашение.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР