Ситуацията с Митьо Очите и Бенчо Бенчев стана повод за

...
Ситуацията с Митьо Очите и Бенчо Бенчев стана повод за
Коментари Харесай

Тихомир Безлов: Няма леви, няма десни – инвестира се във всички по схеми като Митьо Очите-Бенчо 


Ситуацията с Митьо Очите и Бенчо Бенчев стана мотив за политически престрелки и кой кого храни в партиите – за жалост това демонстрира действителната обстановка, неслучайно тази компания „Аркус“ получава публични поръчки, разяснява пред Нова ТВ Тихомир Безлов, анализатор в Центъра за проучване на демокрацията, представен от  news.bg“Митьо Очите е един от консултантите, в случай че извършите опит да видите какви са другите консултанти, ще видите забавни лица – някогашни високопоставени полицейски чиновници, които са работили по Митьо Очите“, изясни Безлов. Ако се ревизират градовете в България и други сходни компании, то обстановката на всички места е същата.
Най-интересното за мен, със сериозна проекция в обществото са тези група като Бенчо, по този начин наречените зърнари, които генерират съществени финансови средства. През тях има едно преразпределения на земя и на благосъстоятелност в селското стопанство, изясни Безлов.Според анализатора, измежду първите 100 най-големи компании в сектора се разпределят 80% от еврофондовете. „Да кажа, по памет примерно, за тази година приказваме за 2 мрлд. и съвсем 900 млн. лева, които ще бъдат раздадени като субсидии“, добави той.

Няма леви, няма десни, влага се във всички, съгласно Безлов, който уточни, че става въпрос за устойчиви и дългогодишни вложения във всички, които са на власт или имат някакъв късмет за власт, разяснява анализаторът. При тази централизация могат да се видят и голямо количество престъпни прояви, море от имитация на документи. Тази централизация няма по какъв начин да стане без политика, счита той.

Безлов добавя, че тази централизация стартира да се случва още по времето на САПАРД и предпресъединителните стратегии, след което всичко се форсира неимоверно около европейските селскостопански фондове. Това са най-големите европейски пари, които влизат в страната. Без политическо уравнение няма по какъв начин да се концентрира това, взема решение се на политическо равнище.

По отношение на Митьо Очите, Безлов смята, че при такива престъпни фигури няма случайности и зад него има цяла мрежа от служители на реда, партийни структури, като по учебник, „изглежда ми като шанс на акцията, че попадна на класическа скица, която сподели действителностите които стоят зад такива престъпни структури и авторитети“.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР