„Ситуацията с метеорологичния институт е, че НИМХ иска развод, БАН

...
„Ситуацията с метеорологичния институт е, че НИМХ иска развод, БАН
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: НИМХ иска развод, БАН не дава

„ Ситуацията с метеорологичния институт е, че Национален институт по метеорология и хидрология желае бракоразвод, Българска академия на науките – не дава. Метеорологичната работа има 130-годишна история и през половината време е бил отвън БАН”. Това разгласи в предаването „ Тази сутрин” на bTV министърът на образованието Красимир Вълчев .
Председателят на Българска академия на науките: Може част от Национален институт по метеорология и хидрология да отиде към държавното управление, само че не целият Той призна, че на синоптиците са отпуснати по-малко средства от спомагателното финансиране за Българска академия на науките
Той дружно с премиера Бойко Борисов се срещнаха през вчерашния ден с представители на Национален институт по метеорология и хидрология и на Българска академия на науките след опасност от страна на синоптиците да спрат работа поради липса на съответно финансиране. Те желаят да се отделят от Академията на науките и да преминат към Министерството на образованието. Борисов даде период на двете страни до 22 август да се схванат без намесата на държавното управление.
Премиерът даде на Национален институт по метеорология и хидрология и Българска академия на науките период до другата сряда да се схванат (ОБЗОР) В противоположен случай решението ще пристигна от "Дондуков " 1
По думите на министъра на образованието Българска академия на науките не са изпълнила съответните си задължения към Института по мотеорология. Той подсети, че Национален институт по метеорология и хидрология има и интернационалните задължения, както и към седем министерства у нас.

Относно учителските заплати Вълчев регистрира, че ГЕРБ извършва уговорката си за двойно нарастване на възнагражденията им до края на мандата. От януари идната година възнагражденията в образованието ще бъдат увеличени с още 20% и минималната заплата за младши преподавател ще стане 920 лева В края на мандата междинната брутна заплата на учителите би трябвало да е 1700 лева
Възможно ли е да бъдат неразрешени мобилните телефони в учебно заведение? За ефикасна възбрана на смарт телефоните в клас упорстват от профсъюз „ Образование ” към КТ „ Подкрепа ”
По тематиката да бъдат ли неразрешени телефоните в учебно заведение министърът сподели, че е срещу телефонни диалози в час, само че е „ за” мобилни устройства в учебните заведения с образователна цел.

Вижте повече във видеото:

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР