Ситуацията с коронавируса у нас беше обсъдена на среща между

...
Ситуацията с коронавируса у нас беше обсъдена на среща между
Коментари Харесай

РЗИ-София: Обсъжда се разкриване на педиатрични легла за деца с COVID-19

Ситуацията с ковид у нас беше разисквана на среща сред шефове на лечебни заведения и представители на здравното министерство. Към момента в София има свободни кревати както за интензивни, по този начин и за неусложнено положение, заяви пред bTV доктор Данчо Пенчев, шеф на РЗИ-София.
Той посочи, че са водили диалози със заместник-министрите и с шефовете на лечебни заведения за разкриването на педиатрични кревати, които да поемат потребностите при нужда от хоспитализация на дребни деца.

" За момента натовареността на леглата е търпима ", заяви доктор Петър Грибнев, зам.-министър на опазването на здравето.

„ София е в тъмночервена зона, тъй че ограниченията ще бъдат признати по отношение на тази обстановка, по отношение на динамичността и по отношение на плановете на дирекциите, които дават отговор за това “, добави доктор Грибнев. Рязък скок на инфектираните с ковид има за последното денонощие. Броят им надвиши 6200.

За последната седмица има растеж на заболелите от COVID-19 със 139% по отношение на предходните седем дни, сочат формалните данни.

Бургас и Варна минават от алена в тъмночервена зона. Велико Търново, Монтана, Сливен и Смолян от жълти стават червени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР