Ситуацията с коронавируса по света може да превърне България в

...
Ситуацията с коронавируса по света може да превърне България в
Коментари Харесай

„Дейли стар“: Ситуацията с COVID-19 може да превърне България в хитова дестинация за лятото

Ситуацията с ковид по света може да трансформира България в хитова туристическа дестинация за лятото на 2020 година. Това написа в публикация британският вестник „ Дейли остарял “.

Под заглавието „ Българският Слънчев бряг ще бъде „ новият Магалуф “ след рестриктивните мерки поради ковид " изданието цитира специалиста Ники Келвин от най-популярния уеб страница за пътешестване The Points Guy. Според него след премахването на рестриктивните мерки българската дестинация може да измести курорти като Ибиса, Магалуф и Марбела.

„ Ограниченията в Испания са извънредно строги и надали тези ограничения ще бъдат анулирани скоро. Това значи, че горещи точки като Майорка, Ибиса, Тенерифе и Коста дел Сол ще бъдат недостъпни за по-дълго”, написа още в публикацията.

Посочва се, че България е измежду страните с минимум разпространяване на ковид и това й дава съществени преимущества наред с пясъчните дюни, опциите за водни спортове и вманиачен нощен живот.

“България, като множеството ваканционни дестинации, понастоящем е с ограничавания, само че страната има едни от най-ниските доказани случаи на болни в Европа”, се споделя в материала на британския вестник.

В публикацията категорично е очебийно, че България е евентуално най-хубавата опция за лятна отмора за туристите от Острова, които за 2019 година са били над пет милиона.

От изданието са потърсили мнението и на български туроператори, които са споделили вярата, че рестрикциите в България могат да отпаднат скоро и сезонът да продължи до края на септември.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 2 235 24 110 612 Света 4 848 110 48 844 317 792 1 880 111 Заразени* Нови Починали България 2 235 24 110 Света 4 848 110 48 844 317 792
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР