Ситуацията с електрозахранването в област Смолян към обедните часове остава

...
Ситуацията с електрозахранването в област Смолян към обедните часове остава
Коментари Харесай

Над 60 аварийни екипа на Електроразпределение Юг работят за възстановяване на електрозахранването за засегнатите селища в област Смолян


Ситуацията с електрозахранването в област Смолян към обедните часове остава усложнена при тежки зимни условия. Вследствие на изобилния снеговалеж през последното денонощие все още голям брой села в региона са изцяло или отчасти с нарушено електрозахранване.

Засегнати са селища в регионите на Смолян и Девин. В тези региони са налице голям брой паднали дървета, скъсани въздушни проводници и счупени електрически стълбове. Предизвикателство пред екипите са и непроходимите пътища на доста места

Районите на общини Сърница и Доспат са без зареждане заради изнемощял електропровод 110 kV (киловолта) на Електроенергийния систематичен оператор (ЕСО). За гр. Сърница Електроразпределение Юг ще обезпечи мобилни елементи за възобновяване на зареждането. Общо 8 броя елементи са обезпечени по места за обезпечаване на зареждане.

За премахване на повредите Електроразпределение Юг е мобилизирало над 60 спешни групи. На доста места спешните екипи правят физически обход и оглед на електропроводите.

Всички групи са оборудвани с техника и материали, включително и снегоходки, както и резачки за премахване на паднали дървета. Налице е и спомагателна профилирана техника – моторни шейни и АТV за мъчно наличните места.

В Електроразпределение Юг действа Кризисен щаб за по-добра съгласуваност на възстановителните действия.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР