Ситуацията с частния имот зад хотел „Санкт Петербург” е деликатна,

...
Ситуацията с частния имот зад хотел „Санкт Петербург” е деликатна,
Коментари Харесай

Деликатна история с частен имот

Ситуацията с частния парцел зад хотел „ Санкт Петербург” е деликатна, призна кметът Иван Тотев. Той съобщи, че макар срещите сред представители на притежателите на 16 декара, регионалния шеф Здравко Димитров и Община Пловдив, сделките по този начин и не се съблюдават. „ Бяхме се разбрали, че ще ни дадат пълномощие, с което Община Пловдив ще се грижи за зелената повърхност, с цел да може да я поддържаме. Вместо това получихме писмо, в което се написа „ позволяваме еднократно косене на тревата”. Разбирате каква е разликата… Имайте поради, че връзката ни с тях е единствено на равнище юристи”, сподели кметът Иван Тотев, представен от Trafficnews.bg.

Хората в квартала са недоволни, че паркът е замязял на джунгла, като тук-там тревите са над 2 метра. В същото време нито от „ Паркове и градини”, нито Оперативна програма „ Дезинфекционна станция” могат да обработят територията.

Още при започване на месеца от Инициативния комитет пуснаха отворено писмо до кмета Тотев и премиера Борисов. В него те питат за какво е занемарено пространството в Кършияка, както и за какво не са взети съответни ограничения за опазването на площта от застрояване. Според тях към момента в плана за ПУП-ПР на Пета градска част не е заложен целият имот за озеленяване, а продължава да има застрояване. Те питат и за какво безстопанствените подземни постройки към момента не са актувани с обществена благосъстоятелност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР