Ситуацията с безводието в Перник може да се повтори по

...
Ситуацията с безводието в Перник може да се повтори по
Коментари Харесай

Екоминистърът вещае безводие по цялото Черноморие, ако не се ремонтират язовири

Ситуацията с безводието в Перник може да се повтори по цялото българско Черноморие през идващия летен сезон, счита министърът на околната среда и водите Емил Димитров - Ревизоро, съгласно който трябват незабавни поправки на язовирите " Порой и " Ахелой ".

Язовир " Камчия " зарежда цялото Черноморие, и в случай че за Варна имаме решение през Девня и бент. " Цонево ", то за Южното Черноморие... на Нова година " Камчия " беше 100 млн. куб. метра, в този момент няма и 60. Нужен е незабавен ремонт на бент. " Порой " и бент. " Ахелой ", сподели министърът пред Българска национална телевизия в понеделник. Според него с 50-60 млн. лева може да се избави идващият летен сезон.

Ревизоро разяснява и проблема с ремонтираните в парк " Рила " пътеки към езерата. Реновацията им бе спряна, откакто се оказа, че екскаватор се е качил в предпазената планина.

В Рила трябваше да се създадат пътеки с трошляк, с цел да може по тях да вървят хората и да не унищожават планината. Има прокурорска инспекция, планът би трябвало да се възвърне, а мястото на багерите не е в Рила, съобщи в този момент министърът.

Той разгласи, че в четвъртък ще се възобнови публично планът. " Няма бетон, няма асфалт и не се планува. С коне ще се качва всичко, както е по план от преди няколко години е било планувано това нещо - за информативен център с база на планинските спасители, тъй като там се качват няколко хиляди индивида и, в случай че някой пострада, да може да бъде свален ", съобщи. Третото е, че издаваме заповед - Министерство на околната среда и водите има съответните пълномощия, в съгласие е с Европейски Съюз, вписали сме в зона " Рила-буфер ", цялата зона надолу е под контрола на РИОСВ-София, което има право да издава заповедите, да лимитира и да позволява - избавителни, спешни, медицински и всякакво друго придвижване. И цялото придвижване в парка нагоре, от този миг нататък, ще се поеме от парк " Рила " и РИОСВ-София ", съобщи Димитров.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР