Ситуацията с безводието в Перник може да се повтори по

...
Ситуацията с безводието в Перник може да се повтори по
Коментари Харесай

Черноморието може да остане без питейна вода

Ситуацията с безводието в Перник може да се повтори по цялото българско Черноморие. Това предизвести в студиото на Българска национална телевизия министърът на околната среда и водите Емил Димитров.

Язовир " Камчия " зарежда цялото Черноморие, по Нова година размерът е бил 100 млн. куб. метра, в този момент няма и 60, заяви той. За Варна въпреки всичко има аварийни разновидности за зареждане, само че не по този начин стои въпросът за зареждането с питейна вода на Южното Черноморие, стана ясно от думите му.

Нужен е незабавен ремонт на бент. " Порой " и бент. " Ахелой ", с 50-60 млн. лева сега може да се избави идващия летен сезон, разяснява Димитров.

Изграждането на пътеки в региона на Седемте рилски езера ще продължи, само че по щадящ метод, заяви още екоминистърът. Багери нямат място там, само че пътеки ще се създадат и ще бъдат с трошляк, с цел да вървят по тях хората и да не унищожават планината. Възстановяването на построяването им ще стартира още тази седмица, а материалите ще се качват с коне, разясни той. След 13 август ще бъде преустановен и казусът с качването на туристи с джипове към Седемте рилските езера, защото зоната до парка ще мине под контрола на Парк " Рила " и РИОСВ-София, сподели още министър Димитров.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР