Ситуацията с африканската чума в България остава много сериозна и

...
Ситуацията с африканската чума в България остава много сериозна и
Коментари Харесай

В Брюксел още са силно притеснени от африканската чума по свинете у нас


Ситуацията с африканската чума в България остава доста сериозна и строгите ограничения за оправянето със болестта би трябвало да продължат. Това сподели особено за Българска национална телевизия европейският комисар по опазването на здравето Витянис Андрюкайтис, който във вторник идва в София. Според него е доста обезпокоителен фактът, че вирусът към този момент е и в Сърбия, и има заплаха да доближи и други балкански страни.

Според еврокомисаря в някои елементи от българското общество има опозиция, недоумение и съмнение към ограниченията, което основава безпорядък по места. Той още веднъж акцентира, че унищожаването на животните е единственият метод за справяне със болестта.

Витянис Андрюикайтис - еврокомисар по опазването на здравето и сигурността на храните: Ако болестта влезе в огромните комерсиални свинеферми, това значи, че всички прасета би трябвало да бъдат унищожени. Всички. Не е допустимо изборно да се унищожават, тъй като това е единственият метод за преодоляване на обстановката. Много е мъчително, доста е трагично, прочувствено е и е доста мъчно да се понесат гледките, само че това само вероятната интервенция. Ако имате гангрена на крайници, би трябвало да го ампутирате.

Според еврокомисаря е доста обезпокоителен фактът, че вирусът към този момент е минал и в Сърбия.Витянис Андрюикайтис - еврокомисар по опазването на здравето и сигурността на храните: Сега опасността е освен в България, имаме случаи в Сърбия. Заразата може да се популяризира и в Гърция, Северна Македония, Албания и Хърватия.

В София еврокомисарят ще разисква африканската чума с министри от целия район.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР