Ситуацията продължава да става все по-лоша и по-лоша за Титаник“.

...
Ситуацията продължава да става все по-лоша и по-лоша за Титаник“.
Коментари Харесай

4К изображения на Титаник показват, че останките на кораба скоро ще изчезнат

Ситуацията продължава да става все по-лоша и по-лоша за „ Титаник “. Повече от 107 години след потъването на „ непотопяемия “ транспортен съд, управляема подводница беше спусната на морското дъно, с цел да улови първите в историята 4K изображения на „ Титаник “, само че единствено с цел да разкрие, че емблематичните остатъци от корабокрушението са в извънредно тъпо положение.
Международен екип от откриватели снима висококачествените изображения при започване на август по време на серия от пет гмуркания с управляемата подводница. На дълбочина от 3800 метра в ледено студените води на Северния Атлантически океан, отломките не са виждани от повече от 14 години. Изглежда обаче, последните години са били сложни. Голяма част от останките на кораба постепенно, само че несъмнено се разтварят от наслойка, морска сол, бактерии и дълбоководни създания.
„ Най-шокиращо влошен изглеждаше левия ръб от страната на офицерските каюти, където са пространствата на капитана “, споделя в изказване Парк Стивънсън, историк, който изследва „ Титаник “.
„ Ваната на капитана е обичано изображение измежду запалянковците на„ Титаник “, а нея към този момент я няма. Цялата дупка на палубата от тази страна се е сринала, отнасяйки със себе си и кабините, а утежняването ще продължи да напредва. "
Използвайки система от подводни камери, екипът направи и фотограметрични изображения на останките, които ще бъдат употребявани за оценка на положението на кораба. Те ще дадат опция за визуализиране на останките посредством технологията за виртуална действителност. Екипът на експедицията ще разгласява цялостните резултати от своето изследване дружно с документален филм, продуциран от Atlantic Productions.
„ Титаник “ беше най-големият транспортен съд в света по това време и мнозина го смятаха за непреклонен, макар че в действителност в никакъв случай не е бил рекламиран като „ непотопяем “.
През нощта на 14 април 1912 година корабът удря великански айсберг на към 600 километра южно от Нюфаундленд. До дребните часове на 15 април 1912 година лайнерът потъва, единствено пет дни след потеглянето си от Саутхемптън във Англия към Ню Йорк. Около 1500 души умират, като се удавят или умират от измръзване в ледените води, макар че почти 705 души съумяват да оцелеят.
Отломките на " Титаник " бяха открити едвам през 1985 година, повече от 70 години след бедствието, по време на задача на американските военни. Освен многото си изображения в известната просвета, от този момент корабът е обект на редица археологически и научни планове.
Както демонстрират тези нови изображения, физическите остатъци от историята стартират постепенно да избледняват.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР