Ситуацията по границата е спокойна. Няма нищо извънредно. Това каза

...
Ситуацията по границата е спокойна. Няма нищо извънредно. Това каза
Коментари Харесай

Борисов настоява конфликта в Сирия да се реши по дипломатически път

Ситуацията по границата е спокойна. Няма нищо изключително. Това сподели министър председателят Бойко Борисов след срещата с президента Румен Радев, на която го срещна с резултатите от срещата на Съвета по сигурността.

"Запознахме президента с това което вършат специфичните служби, Министерство на вътрешните работи, Гранична полиция. Няма никаква смяна от това, което е било предходната седмица или по-миналата. Нулев напън от границата с Турция, има по-голям напън от границата с Гърция, само че сме взели ограничения ", Борисов и добави, че още в четвъртък Външно министерство е провело съвещания.

Според него не би трябвало да се подценява фактът, че военните дейности в Сирия може да провокират филантропична и мигрантска рецесия. Затова военните дейности би трябвало да спрат, а нещата би трябвало да се вземат решение по дипломатически метод.

"Ние съблюдаваме съглашението с Турция, Анкара също го съблюдава прецизно. С президента обсъдихме отбраната на сухопътните граници. 200 000 мигранти, в случай че влязат в България, не зная какво ще се случи със страната. Ако влязат в Странджа, не желая да се наемам с резултата ", сподели още той.

Премиерът Бойко Борисов разяснява желаната от него оставка на президента на БФС Борислав Михайлов.

"Изчакайте следобяд. За спортно-техническата част не се изговарям. Но когато страната ни е поставена на челни страници като расистка страна поради група олигофрени или не положителното управление на БФС... Резултатите са безапелационни, макар големите пари, които дадохме като осветяване, поправки, игрища. Не желая по никакъв метод спортното министерство да бъде ангажирано с този ръководител на футболния съюз ", сподели Борисов.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР