Ситуацията около Тайван продължава да е напрегната. На 6 август

...
Ситуацията около Тайван продължава да е напрегната. На 6 август
Коментари Харесай

Медии: Китайски кораби са във водите на Тайван и започнаха блокада на острова

Ситуацията към Тайван продължава да е напрегната. На 6 август тайванското министерство на защитата заяви, че 20 самолета на военновъздушните сили на НОАК са навлезли в зоната за противовъздушна защита на острова, а 14 кораба на Военноморски сили на НОАК са провели учения в териториалните води на Тайван.

Министерството посочи, че Пекин е разположил един аероплан по-малко от предния ден. В същото време от горния брой самолети 18 са изтребители (4 единици J-11, 4 единици J-16 и 10 единици Су-30), от които 14 са пресекли междинната линия на Тайванския проток.

Също по този начин в рисковата провокация са взели участие един тежък военнотранспортен аероплан Y-20 и един противолодъчен аероплан Y-8 на Китайската национална република.

Тайпе провежда въздушни патрули за наблюдаване на оперативната конюнктура в небето и във водите към острова, а също по този начин разположи системи за противовъздушна защита, ПКРК и артилерия на брега и корабите.

Най-старият англоезичен вестник в Хонконг, SCMP, назова маневрите, осъществени от армията на континентален Китай, " ефикасна обсада на Тайван ". Изданието прецизира, че Пекин е удължил ученията към острова до 15 август.

В същото време американската организация Асошиейтед прес също счита, че блокадата на Тайван от КНР, която по-рано се предвиждаше от доста специалисти, към този момент е почнала.

Медиите обърнаха внимание на обстоятелството, че управляващите на Тайван са били принудени да анулират полетите, защото НОАК не е спряла маневрите, а ги е удължила и може да ги повтори. С корабоплаването там също не всичко е безвредно.

Освен това дейностите на Пекин усилиха риска от спиране на доставките на чипове, които се създават в Тайван и са нужни на доста компании по света за производството на разнообразни артикули.

Реагирайки на протичащото се и бизнес, американската компания Apple, която се стреми да понижи зависимостта си от континентален Китай, ще създава смарт телефони от серия 14, в това число iPhone 14, iPhone Max и iPhone 14 Pro Max, в Индия в индустриална площадка, благосъстоятелност на тайванската компания Foxconn. Ако това се трансформира в наклонност, тогава Китай може да загуби статута си на съществена фабрика в света.

Мнозина в Съединени американски щати биха желали да реалокират фабрикиет си в Индия, Виетнам, Бангладеш и други страни в Южна и Югоизточна Азия, в това число Мианмар (Бирма), само че след промяна на военния режим там.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР