Ситуацията около сделката между Microsoft и Activision Blizzard се усложнява

...
Ситуацията около сделката между Microsoft и Activision Blizzard се усложнява
Коментари Харесай

Microsoft се готви за битка при блокиране на сделката за Activision

Ситуацията към договорката сред Microsoft и Activision Blizzard се усложнява с всяка минала седмица. Ако преди месеци сливането на двете компании изглеждаш като сигурна транзакция, то в края на годината, тя наподобява надалеч от подписване.

Споразумението имаше триумф с регулаторите в Южна Америка, които дадоха зелена светлина на договорката относително бързо. Впоследствие обаче тя срещна първата си спънка в лицето на английския регулатор, а по-късно и в Брюксел и Вашингтон. В съществени линии, ябълката на раздора тук се явява Call of Duty и опцията притежателите на PlayStation да не могат да играят игра от поредицата. Дали Sony не преекспонираха нещата, заявявайки по какъв начин това ще се отрази отрицателно на целия им конзолен бизнес и опцията им да основават игрово наличие, не може да кажем със сигурността. Microsoft показаха съответни цифри, от които се вижда, че това просто не е по този начин. Но самите те не си помогнаха в обстановката, отправяйки всяка седмица разнообразни послания. Веднъж поредицата постоянно щяла да излиза за PlayStation, различен път ставало дума за няколко години, по-късно отново увещание, че желали да запазят сериите и за конзолата на Sony и така нататък В случая с Zenimax да вземем за пример стана ясно, че още идващите две огромни игри – The Elder Scrolls 6 и Starfield – няма да излязат за PlayStation. Но не става дума само за една игра, несъмнено. Microsoft се явяват издатели на платформа и цялостен джоб със свободни пари, които харчат, с цел да получават огромни и дребни издатели, като по този метод се трансформират в рисково огромен състезател в гейм промишлеността.

От Activision Blizzard към този момент, че в случай че Търговската комисия на Съединени американски щати блокират сливането, те са подготвени да се борят с всички вероятни средства. По информация на Politico, Комисията има намерение да повдигне антитръстово дело, посредством което придобиването да бъде спряно. Но и Microsoft няма да се дадат толкоз елементарно. За това оповестиха неотдавна от Bloomberg, базирайки се на лични източници.

По информация на изданието, в случай че комисията блокират сливането, Microsoft ще отговорят с контраиск, а съгласно експерт по антитръстово законодателство, Федералната комерсиална комисия би изгубила. Това, което може да се случи е договорката да бъде затворена след планувания от Microsoft период – 30.06.2023.

Коментирайте публикацията в нашите. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във, и ни последвайте в и или изтеглете приложението на Kaldata.com за, и!
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР