Ситуацията около приватизационния договор за Българския морски флот (БМФ) от

...
Ситуацията около приватизационния договор за Българския морски флот (БМФ) от
Коментари Харесай

Нов трус в коалицията: Ситуацията около БМФ е на път да скара управляващите

Ситуацията към приватизационния контракт за Българския морски флот (БМФ) от страна на братя Домусчиеви е на път да скара ръководещите. В ефира на Българска национална телевизия вицепремиерът Валери Симеонов описа за координирана съгласно него акция на " Атака " и ГЕРБ, с която депутатите от партията му НФСБ са подготвени да се борят.

Става дума за един приватизационен контракт, в който братя Домусчиеви поемат редица задължения, които са подписали с страната. Голямата част от тези задължения те ги нарушават. Те брутално не съблюдават отговорностите си по този контракт, разяснява Симеонов. Така да вземем за пример те би трябвало да има 2300 души, назначени в Български морски флот (БМФ), а те имат 123 души, изясни вицепремиерът.
След приватизацията им стартира едно бясно рязане на скрап на кораби и тонажа на корабите към началото на 2016 година се понижава с под 900 000, разяснява Симеонов. След осем години братя Домусчиеви се пробват да трансформират клаузите по контракта с страната. След това обаче ние откриваме това и внасяме решението на Министерски съвет да се апелира решението на Арбитражния съд пред Касационен съд. В нов състав към този момент Арбитражният съд отбелязва, че няма никакво съображение да се трансформират пэрвоначалните условия на контракта. В последна сметка през юни месец страната печели делото против братя Домусчиеви и в случай че те не изпълнят изискването за тонажа на корабите, ще би трябвало да платят 58 млн. на страната, обясни проблема Симеонов.

В деня, в който се получава решението на арбитража, предходната седмица на 9 юли, понеделник, в същия ден, сътрудници от " Атака " внасят предложение за смяна на Закона за приватизация и следприватизационен надзор, разкри вицепремиерът. Предложението е обвързвано с това характерни отговорности, директно свързани с приватизацията, да важат до пет години. Това значи, че по този начин извоюваната победа от страната отива в кошчето . И това се внася от народен представител на Волен Сидеров. За да не стане някоя неточност, в края на същия ден, различен народен представител от Вътрешна македонска революционна организация внася спомагателна смяна в закона и това към този момент да важи за в този момент настоящите приватизационни покупко-продажби , разясни Симеонов. По думите му второто предложение е импортирано по много нечестен метод. Впоследствие обаче този човек си изтегля подписа, само че следва въпреки всичко гледане в пленарна зала. Лично Сидеров регистрира на председателски съвет, че предлагането е неточност от негова страна и поисква отдръпването на точката, на което се опълчва ГЕРБ, описа още вицепремиерът. Според Симеонов става дума за акция, която е координирана сред " Атака " и ГЕРБ . " Съжалявам, че приказвам за мои съдружни сътрудници ". Вицепремиерът уточни, че в случай че в четвъртък тази точка от разискването на Закона за приватизация и следприватизационен надзор, не бъде оттеглена, депутатите на НФСБ ще се борят гневно против нея . " С цената на всичко ще желаеме анулацията на тази точка. Ако тя не бъде анулирана, това значи, че обединението е жертва в името на едни 58 млн. лева ", акцентира Симеонов. Той съобщи, че в случай че това стане, не вижда бъдеще в тази коалиция оттук-нататък .

Не става въпрос за бежанци, просто тъй като бежанци няма. Не става въпрос и за прекосяване на животни през границата, тъй като това е невероятно, отговори Симеонов на въпроса по какъв начин чумата е достигнала селата в Ямболско. От хеликоптер съм виждал по какъв начин цели стада се струпват до оградата, само че тя е непреодолима бариера не за овца, а за заек, разясни вицепремиерът. Според него регионът още в самото начало на подозрението за заболяването е трябвало да бъде отцепен.

Аз не бих употребявал подобен термин " изпъждане ". Мая Манолова сама реши, че би трябвало да напусне, разяснява Валери Симеонов. В този Тристранен съвет има регламентирани членове. За да взе участие Мая Манолова в този Съвет, тя би трябвало да има покана. Правомощията на омбудсмана не са да участва на всички места, където пожелае , изясни още вицепремиерът по отношение на отстраняването на Мая Манолова от вчерашния Национален съвет за тристранно съдействие.

" Обединени патриоти " поставихме съществена задача да се изсветли цялата система за подправени ТЕЛК-ове. Има случаи на злоупотреби на цели села, главно ромски махали, вследствие на което се източват извънредно доста средства, сподели Симеонов.
Съответно това приказва за огромна корупция . Тази задача влезе в програмата на държавното управление. Ние осъществяваме това с здравната експертиза. Но посредством тази разпоредба и правила, преди всичко ще се смени тотално системата на ТЕЛК-овите комисии, които в този момент ще се избират на ротационен, инцидентен принцип. Сменя се и системата за образуване на % на неработоспособност, изясни Симеонов.

Нямам борба с госпожа Ангелкова. Имам борба с всички недъзи, които трансформират българския туризъм в нискоалкохолен, сподели Симеонов. Аз се занимавам с всички периферни проблеми, които не са директно свързани с туризма - шума, преместваемите обекти. Аз съм индивидът, който би трябвало да обезпечи безпроблемното протичане на летния сезон . Проверяваме трудови контракти, ревизираме качеството на хигиената. Няма нищо неприятно чорбаджиите да бъдат накарани да съблюдават закона , разяснява самодейностите си по морето вицепремиерът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР