Ситуацията около новия коронавирус е наистина безпрецедентна, защото успя да

...
Ситуацията около новия коронавирус е наистина безпрецедентна, защото успя да
Коментари Харесай

Вижте 5 симптома на коронавируса, за които може би не знаете

Ситуацията към новия ковид е в действителност невиждана, тъй като съумя да сковава съвсем целия свят. Пандемията с COVID-19 провокира ужас и вся боязън във всички общества. Все още има доста неща, които не са ясни към вируса, в това число и признаците, с които може да се прояви. Лекари и специалисти обобщават главните признаци като суха кашлица, тресчица, затруднено дишане, само че има и други, не толкоз обсъждани признаци, които се демонстрират. Вижте някои от тях.

Храносмилателни проблеми като диария и повръщане.
Според публикация на „ Business Insider “ към един на всеки 10 пациенти с ковид е изпитал някакъв тип храносмилателни разстройства, измежду които диария и повръщане. Изследване на „ The Lancet “ демонстрира, че към 3% от китайските пациенти с COVID-19 са имали разстройство. Около 5% от хората са имали признак повръщане, съгласно отчет на Световната здравна организация.

Безпокойство е измежду не толкоз типичните признаци на вируса.
В неотдавнашен отчет по отношение на дом за възрастни във Вашингтон, в който близо 1/3 от хората са били с позитивен тест за ковид, само че половината от тях не са имали никакви признаци, то няколко от пациентите са имали необикновени признаци като безпокойствие и дискомфорт.

Объркване.
В някои случаи COVID-19 може да се прояви с дезориентация, безсилие. Това са измежду най-често докладваните признаци от по-необичайните признаци.

Главоболие и замаяност.
Отново в проучване на „ The Lancet “, към 8% от пациентите с COVID-19 са споделили, че са имали главоболие. Замаяност е също измежду докладваните признаци в някои случаи. Разбира се, тези признаци биха могли да са свързани и с други здравословни неразположения, по тази причина в случай че изпитвате някой от тях не значи безусловно, че сте заболели от COVID-19.

Хрема.
Малцинство са пациентите с COVID-19, които са имали хрема. По-малко от 5% от хората оповестяват за подобен признак, съгласно отчет на Световната здравна организация. Подсмърчането не се подрежда измежду присъщите признаци на коронавирусната зараза. Ако имате хрема, то по-вероятно е да имате алергия или да сте настинали. Болки в гърлото е по-често срещаният признак на ковид, само че това е и най-характерният симптом на грипа по принцип.

Важно: Не забравяйте, че при подозрение или проявени признаци на вирус би трябвало първо да се обадите на персоналния ви доктор, с цел да му съобщите за тях и той да ви даде указания по какъв начин да действате.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР