Ситуацията около Брекзит не беше по-различна през март, когато бившият

...
Ситуацията около Брекзит не беше по-различна през март, когато бившият
Коментари Харесай

Ако се стигне до твърд Брекзит ще пострадат и двете икономики, прогнозират експерти

Ситуацията към Брекзит не беше по-различна през март, когато някогашният министър председател Тереза Мей се споразумя с Жан-Клод Юнкер. Срокът за Борис Джонсън в този момент е прекомерно дребен.

Това съобщи политологът Георги Киряков пред bTV във връзка подписаната договорка за бракоразвод сред Европейски Съюз и Англия.

Той изясни, че в случай че се стигне до т.нар корав Брекзит ще пострадат и двете стопански системи. Причина за това ще са налагането на мита и инфлацията.

" Между двете страни има голям стокообмен. Така ще се понижи и продуктивността на някои артикули, да вземем за пример съставни елементи на самолетната компания " Еърбъс ", която създава на територията на няколко страни ", добави той.

Според Киряков въвеждането на точкова система, при която в случай че искаш да работиш, би трябвало да покриеш даден тест, във Англия би затруднила хората.

Преводачът Мариана Хил счита, че особеното в обстановката е, че този път ръководителя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер не разполага с 6 месеца да договаря и лавира. Според нея решението от през вчерашния ден е ултимативно.

Освен това Хил изясни, че напъдените от Борис Джонсън консерватори мъчно биха се върнали в партията. Въпреки това не изключи сходен сюжет.

По думите ѝ главната съпротива в английския парламент в лицето на Лейбъристката партия също желае сагата Брекзит да завърши.

Хил акцентира, че електронното държавно управление на Обединеното кралство ще се оправи с това да даде статут за престояване на жителите. Според нея и българското посолство в страната има добра акция за сънародниците ни на Острова.

Преводачът изясни, че последната тирада на кралица Елизабет II е била друга и точно, тъй като тя е " държавният щемпел ", нейните думи могат да повлияят на решението на Уестминстър. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР