Ситуацията на конгреса не беше критична. Гласуването бе категорично в

...
Ситуацията на конгреса не беше критична. Гласуването бе категорично в
Коментари Харесай

Антон Кутев: След лошо организирания пленум, дойде добре организиран конгрес


Ситуацията на конгреса не беше сериозна. Гласуването бе изрично в интерес на Корнелия Нинова. Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия зам.-председателят на ПГ на "БСП лява България " Антон Кутев.
След неприятно проведения пленум пристигна добре проведен конгрес. Не считам, че има съображение Нинова да се тормози за поста си, добави Кутев.
От 120 години в Българска социалистическа партия постоянно е имало вътрешни разногласия, постоянно е имало съпротива, просто сега опозицията е слаба. Какво стана на конгреса – излезе Корнелия Нинова, накара им се, сгълча ги неприятно и те се разбягаха като пилци. В момента опозицията няма учредения за рецензии и за искане на промяна на водача. Въпреки вътрешните разногласия обаче е реалност, че Българска социалистическа партия остава най-голямата опозиционна мощ, а и като виждам това, което се случва, имаме действителни искания към властта, съобщи социалистът.
По думите му към този момент никой в Българска социалистическа партия не желае колаборация с ГЕРБ. Факт е, че от такава колаборация няма смисъл. Не мога да си показва каква форма на държавна опасност би трябвало да има, с цел да е належащо събирането на лявото и дясното. Надявам се, че такова нещо не следва на България, уточни депутатът от левицата.
Според него изказванията на ГЕРБ, че Българска социалистическа партия саботира подготовката на българското председателство на Съвета на Европейския съюз, не са състоятелни. Цялото ни държание е градивно и на 90% имаме същите послания като тях, сподели още Антон Кутев.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР