Ситуацията на фронта е трудна, обяви Володимир Зеленски. Боевете в

...
Ситуацията на фронта е трудна, обяви Володимир Зеленски. Боевете в
Коментари Харесай

Зеленски: Русия няма да успее с настъплението отвъд Донецк

Ситуацията на фронта е сложна, разгласи Володимир Зеленски. Боевете в Донбас не престават, а според украинския президент Русия желае да продължи настъплението си оттатък Донецка област, но няма да успее. Според „ Ройтерс “ главните точки на спора в региона са покрай градовете Авдеевка, Бахмут и Соледар. 

На фона на спиранията на тока в Киев украинският министър председател Денис Шмигал съобщи, че все още евакуации не са нужни нито в столицата, нито в градовете, покрай фронтовата линия. По-рано кметът Виталий Кличко предизвести жителите да са подготвени и за най-лошия сюжет, съгласно който Киев може да остане изцяло без ток и вода.

В сряда са планувани спирания на тока в цялата страна, оповестиха от оператора на украинската електрическа мрежа. Според Зеленски към 4 млн. души са останали без ток. Засегнати са жителите на минимум 14 области.

В Киев украинският президент се срещна с непрекъснатия представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации. Зеленски призова за удължение на сделката за износ на зърно, която изтича на 19 ноември. Линда Томас-Грийнфилд разгласи, че войната се е отразила на международния пазар на храни, защото Украйна не може да изнесе зърното си. По-рано Русия временно се изтегли от договорката.

Междувременно съветският боен министър е инспектирал командването на съветските войски, които са част от така наречен „ специфична военна интервенция “. Сергей Шойгу е разговарял със Сергей Суровикин, който през октомври беше назначен за пълководец на съветските сили в Украйна. 

На този фон Владимир Путин посети ревю на военна техника от Втората международна война в Москва. А изпращането на военна помощ в Украйна продължава - американският Пентагон удостовери за доставени две системи за противоракетна защита земя-въздух.

Дни преди срещата на върха на Г-20 представител на Володимир Зеленски заяви за „ Ройтерс “, че той ще взе участие във форума. Руският му сътрудник обаче евентуално няма да се включи. Във вторник от Индонезия прецизираха, че 17 водачи са удостоверили наличието си в Бали, където ще се организира срещата на върха.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР