Ситуацията е трагична. Така политологът доц. Татяна Буруджиева коментира пред

...
Ситуацията е трагична. Така политологът доц. Татяна Буруджиева коментира пред
Коментари Харесай

Властта вече била по-готова да преживее разследвания като това на Божков

Ситуацията е трагична. Така политологът доцент Татяна Буруджиева разяснява пред Българска национална телевизия дейностите на прокуратурата по отношение на античната сбирка на Васил Божков.

Според нея е необяснимо, откакто през годините по всички по-нашумели случаи органите са събирали картини или други скъпи движимости, къде е всичко това, което е събрано в такива акции.

От своя страна политическият психолог проф. Антоанета Христова съобщи, че главното обръщение, което се изпраща, е, че има един миг, в който поредност от фактори се събират в едно и създават това, което е очаквало обществото.
 Министерството на културата подсигурява за полезностите от сбирката на Божков
Министерството на културата подсигурява за полезностите от сбирката на Божков

При огледите специалистите били на място всеки момент

Гешев демонстрира своя темперамент съвсем всеки ден откогато е заел своята позиция, вижда се, че в процеса на едни взаимоотношения може да се стигне до такава степен, в който един човек - съдружникът на Божков , който е търпял и е употребил позитивите от нарушаванията на разпоредбите от своя съучастник, е живял в относителна непоклатимост досега, в който това повече не може да продължи по този метод, проучва тя.

На трето място Христова уточни ролята на страната - избрани хора на върха - ръководителите на Агенцията по хазарт, са били ангажирани с това да основават положителни условия за битие на Божков.

Според нея ръководещите минават нов стадий на развиване. Премиерът е в интервал, в който е натрупал задоволително опит и има подготвеност да се отдръпна, давайки среда за отговор на публичното мнение , уточни тя.
 Прокуратура съзря хибридна офанзива от страна на Васил Божков
Прокуратура съзря хибридна офанзива от страна на Васил Божков

Прокуратурата знае против кого се е изправила

По нейни думи в този момент властта е по-готова да преживее сходни следствия, да даде нужната независимост за тях.

" Когато отвориш вратата на Пандора, се задават въпросите за цялата картина - тя не е единствено Божков. Тепърва ще виждаме съществени разкрития. 2020 година ще е сериозна година за доста хора ", предвижда Христова.

Според Буруджиева пък българите като жители постоянно съблюдават правилото " по-малкото зло ". До този миг не е имало миг, в който вършим нещо поради по-доброто, като публично мнение нямаме аршин да оценим положителното, акцентира тя.

По нейни думи българите са уверени, че измежду хората, натрупали благосъстояние, никой не е чист. Това обаче не била завистта на бедния към богатия, а безспорната увереност, че в България благосъстояния се натрупват непозволено заради метода, по който стана преходът. В този смисъл съгласно нея всеки може да е идващият както измежду политиците, по този начин и измежду бизнеса.
 ОАЕ удостоверили, че са задържали Васил Божков Обновена
ОАЕ удостоверили, че са задържали Васил Божков

Мажоритарният притежател на ФК " Левски " Георги Попов е арестуваният в Обединените арабски емирства дружно с Божков

Въпросът е до каква степен хората ще бъдат уверени, че дейностите, които се подхващат, не са просто, с цел да се отнеме бизнес, да станат едни и да седнат други.

Припомняме, на 29 януари основният прокурор Иван Гешев заяви , че на предприемача Васил Божков са повдигнати 7 обвинявания, издадена е Европейска заповед за арест и ще бъде разгласен за интернационално търсене, тъй като е напуснал границите на страната, така като се усеща заплашен . Самият Божков в последните дни се изявяваше извънредно интензивно по медиите и отхвърли да му е връчвана каквато и да е било запове д или призовка, не знае да го търсят и никой не му се е обаждал. Той удостовери, че се намира в чужбина и предстоящо не уточни в коя тъкмо страна, само че посочи - Балканите. После той съобщи изрично, че счита да изчака в чужбина правосъдната фаза .

Специализираната прокуратура и Министерство на вътрешните работи влезе в офисите на компании, свързани с Божков , както и на адреси, населявани от него.

След акцията на брифинг на прокуратурата беше оповестено , че предприемачът е предложил 10 000 лева дневно рушвет на чиновник в Комисията по
хазарта, като задачата на подкупа била да обезпечи кавга с конкуренцията. Операцията по претършуване и изземване на доказателства продължаваше и на втория ден, като от вкъщи на Божков бяха конфискувани голям брой картини.

Разследването в
хазарта стартира предходната седмица, като след първата акция - в Комисията по хазарта - от Държавната финансова ревизия оповестиха нарушавания на частните хазартни компании, ощетили бюджета с над 210 милиона лв. за интервала от 2014 до 2019 година След това бе обявено за открити спомагателни документи, които демонстрират, че тази сума е доста по-голяма и се заприказва за 600 милиона.
 Фондация
Фондация " Тракия ": Произведения на изкуството в чували е варварска показност

Акцията ще има дълготрайни интернационалните имиджови последствия за България на международната културно-историческа карта

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР