Ситуацията е критична, защото имаме огромен брой пациенти в интензивните

...
Ситуацията е критична, защото имаме огромен брой пациенти в интензивните
Коментари Харесай

Експерт от сърцето на заразата в Европа разкри каква е истинската ситуация в Италия

Ситуацията е сериозна, тъй като имаме голям брой пациенти в интензивните отделения. Аз съгласувам мрежата на интензивното лекуване на COVID-19. Това съобщи в особено изявление италианският специалист и проф. Джакомо Гарсели.

"Сега имаме 600 пациенти, лекувани в към 50-55 отдадени на това интензивни отделения, съобщи той.

"При нас до момента минаха към 700 пациенти от началото на епидемията”, призна той и добави, че това е голям стрес за системата.

"Средната възраст на пациентите в интензивните отделения е 65 години. В последните 5-7 дни виждаме нарастване на броя на заболелите младежи. Ще дам образец с пациент - 20 годишно момче, което преди 2 дни беше интубирано ", сподели той.

БЛИЦ напомня, че при случаите на интубиране, ситуацията е сериозно и най-вероятно даже пациентът да се възвърне, то той повече няма да може да диша независимо.В България в сходно състояние бяха двамата умряли от болестта в „ Пирогов”.

" Имаме 3-4 новородени, които са с позитивни проби, само че не са в толкоз тежко положение. Те въпреки всичко са пощадени от позиция на признаците, които не се демонстрират така”, съобщи Гарсели.

На въпрос дали са принудени да избират сред разнообразни пациенти и да си споделят: „ Съжалявам, само че сте над 80 и ние не можем да създадем нищо”, той отговори:

Правим това, което вършим всеки ден . Независимо от ковид, когато един интензивист е извикан да оцени сериозен пациент, той постоянно би трябвало да реши дали този пациент ще има изгода от интензивна грижа. Това е комплицирано решение, което зависи от разнообразни фактори, освен от възрастта”, сподели той.

Според Гарсели определящи още са съпътстващи болести, настоящо положение, здравен статус и така нататък По думите му в сегашната обстановка „ сортирането” е много по-строго.

" Мисля, че случилото се в Ломбардия, беше като бомба, която избухна. Областта е с доста висока компактност на популацията. Много хора идват и отиват в Минало всеки ден и са свързани с разнообразни елементи на Европа. Именно по този начин стартира епидемията ", сподели той.

"След това мисля, че най-малко към този момент близките страни изживяват метастазите на случилото се, само че не са център на болестта”, счита проф. Гарсели.

"Проблемът е, че бомбата избухна тук и преди да се осъзнаеш какво се случва, към този момент си покрит с голям брой пациенти . Това, което е доста значимо за всяка страна, е че всеки би трябвало да разбере, че в случай че не контролирате разпространяването на заболяването, тя ще смаже здравната ви система, без значение какъв брой съвременна е тя ", предизвести специалистът.

"Научете хората по какъв начин да се държат, най-важно е да се спре разпространяването. Сега прилагаме съществени ограничаващи ограничения, само че това е единственият метод, по който може да се оправим с големият брой пациенти, които пълнят отделенията ни”, съобщи той.

Според него коронавирусът е по-лош от бомбата. "Тя избухва и това е еднократно нещо. Заразата ни тормози всеки ден”, сподели той

Хората над 80 години в действителност не могат да оцелеят при заболяване като това ”, призна професорът.

Вижте целият роман за болестта с ковид в Италия от първо лице във видеото:

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР