Ситуацията е извънредна за петролния пазар. Това е едно поскъпване

...
Ситуацията е извънредна за петролния пазар. Това е едно поскъпване
Коментари Харесай

Експерт обяви с колко ще поскъпне бензинът у нас заради саудитската криза

Ситуацията е изключителна за петролния пазар. Това е едно повишаване с 12% за една нощ. Не е ясно за какъв брой време ще е възобновено производството. Ще има повишение на цените на горивото и у нас. Това съобщи в ефира на "Здравей, България " специалистът Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация.

"Бързо ще се случи повдигането на цената, само че не мога да кажа тъкмо с какъв брой. Предполагам, че ще е нещо в границите на жълти стотинки " , сподели той.

"В този случай всички реагираха незабавно. Вчера следих цените на плацовете, те се подвигат доста бързо. Пазарът обаче реагира по метод, който смята за естествен, когато има риск. Ние не знаем какво ще се случи ", добави специалистът.

"Със сигурност нещата в един миг ще се възстановяват. Пазарът на нефт зависи от търсенето и предлагането, така че още веднъж ще пристигна салдото ", предвижда Бенчев.

"Голяма част от страните, в които се добива суровият нефт, са рискови. Опасността не е минала. На други места може да се случи същото и пазарът се опасява от това ", съобщи той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР