Ситуацията беше подценена и неглижирана, затова в момента огромната тежест

...
Ситуацията беше подценена и неглижирана, затова в момента огромната тежест
Коментари Харесай

Таня Андреева: Трябва да се наложат по-сериозни ограничителни мерки

„ Ситуацията беше подценена и неглижирана, по тази причина сега голямата тежест пада върху лечебните заведения, само че и върху хора, които няма да имат опция да стигнат до тези лечебни заведения. Съмнявам се, че рецесията се ръководи от Министерството на здравеопазването. Няма явен проект, а министър-председателят в онлайн включвания подрежда кой какво да прави “. Коментарът направи пред БНР, някогашен здравен министър (2013 – 2014 година).
По думите ѝ ограниченията е трябвало да се вземат още през лятото, а тогава контролът е бил изтърван:
„ Сега виждаме активизиране, когато вълната е заляла навсякъде страната. Трябва да се наложат по-сериозни ограничаващи ограничения, тъй като с гъвкави и с меки ограничения няма да стане. Страни със постоянна здравна система, с по-ангажирано ръководство, вкараха към този момент по-строги ограничения “.
 Журналистка след ковид: Българското опазване на здравето е живо здравеПОГАЗВАНЕ Журналистка след ковид: Българското " опазване на здравето " е живо здравеПОГАЗВАНЕ
" От известно време насам и аз съм в групата на сървайвърите. Коронавирусът не ме умъртви, само че здравната система съвсем ме закопа – с...
Андреева добави:
„ Броят на приетите в болница, на хората в интензивните отделения ще се усилва и това става в аритметична градация с много… Дано не се стига до вид с, тъй като няма кой да излезе да работи в тях. Затова трябват по-строги ограничения, с цел да овладеем потока към лечебните заведения “.
Тя показа, че това, което се приказва в лекарските среди е, че „ нещата са изпуснати “.
„ Епидемията се трансформира в една тежка действителност. Пролетта беше роман за нещо, което се случва в други страни “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР