Ситуационната комедия Начално училище Абът води по номинации за наградите

...
Ситуационната комедия Начално училище Абът води по номинации за наградите
Коментари Харесай

Това са най-добрите сериали на 2022 г. според наградите "Златен глобус"

Ситуационната комедия " Начално учебно заведение Абът " води по номинации за премиите " Златен глобус " в телевизионните категории, оповестяват Асошиейтед прес и Ройтерс.

Продукцията на телевизия ABC ще се съревновава за осем оценки, измежду които за най-хубава телевизионна комедия. Останалите номинирани сериали в категорията са " Мечката ", " Хитринки " (Hacks), " Само убийства в постройката " и " Уенздей ".

С номинации за най-хубава телевизионна драма са сериалите " Обадете се на Сол ", " Короната ", " Домът на дракона ", " Озарк " и " Разделение " (Severance).

Виж още: " Топ гън ", " Аватар " и " Елвис " ще се борят за Златен Глобус, макар всички кавги към премиите

Номинираните продукции в категорията за най-хубав лимитиран сериал, антология или ефирен филм са " Черна птица ", " Дамер - Чудовище: Историята на Джефри Дамер ", " Пам и Томи ", " The Dropout " - историята за възхода и падението на основателката на компания " Теранос " Елизабет Холмс, и " Белият лотос ".

Претендентките за наградата за най-хубава актриса в телевизионна драма са Ема Дарси за " Домът на дракона ", Лора Лини за " Озарк ", Имелда Стонтън за " Короната ", Хилари Суонк за " Аляска дейли " и Зендая за " Еуфория ".

Носителят на премията за най-хубав артист в телевизионна драма ще бъде определен всред Джеф Бриджис за " Старецът ", Кевин Костнър за " Йелоустоун ", Диего Луна за " Андор ", Боб Оденкърк за " Обадете се на Сол " и Адам Скот за " Разделение ".

Виж още: Изборът на критиците: Филмите на 2022, които наложително би трябвало да гледаш

С номинации за най-хубава актриса в телевизионна комедия или мюзикъл са Куинта Брънсън за " Начално учебно заведение Абът ", Кейли Куоко за " Стюардесата ", Селена Гомес за " Само убийства в постройката ", Джена Ортега за  " Уенздей " и Джийн Смарт за " Хитринки ".

В категорията за най-хубав артист в телевизионна комедия или мюзикъл са номинирани Доналд Глоувър за " Атланта ", Бил Хейдър за " Бари ", Стив Мартин за " Само убийства в постройката ", Мартин Шорт за " Само убийства в постройката " и Джеръми Алън Уайт за " Мечката ".

Отличието за най-хубава актриса в лимитиран сериал, антология или ефирен филм ще си оспорват Джесика Частейн за " Джордж и Тами ", Джулия Гарнър за историята на Анна Делви " Inventing Anna'', Лили Джеймс за " Пам и Томи ", Джулия Робъртс за " Gaslit " и Аманда Сайфред за " The Dropout ".

С номинации за най-хубав артист в лимитиран сериал или ефирен филм са Тарън Еджъртън за " Черна птица ", Колин Фърт за " Стълбището ", Андрю Гарфийлд за " Under the Banner of Heaven ", Евън Питърс за " Дамер - Чудовище: Историята на Джефри Дамер " и Себастиан Стан за " Пам и Томи ".

Номинираните за най-хубава актриса в поддържаща роля в телевизионна поредност са Елизабет Дебики за " Короната ", Хана Айнбиндер за " Хитринки ", Джулия Гарнър за " Озарк ", Джанел Джеймс за " Начално учебно заведение Абът " и Шерил Лий Ралф за " Начално учебно заведение Абът ".

В категорията за най-хубав артист в поддържаща роля в телевизионна поредност са номинирани Джон Литгоу за " Старецът ", Джонатан Прайс за " Короната ", Джон Туртуро за " Разделение ", Тайлър Джеймс Уилямс за " Начално учебно заведение Абът " и Хенри Уинклър за " Бари ".

 Getty Images

 

Сред номинираните артисти и актриси в поддържащи функции в лимитиран сериал са Ф. Мъри Ейбрахам за " Белият лотос ", Донъл Глийсън за " Пациентът ", Пол Уолтър Хаузър за " Черна птица ", Ричард Дженкинс за " Дамер - Чудовище: Историята на Джефри Дамер ", Сет Роугън за " Пам и Томи ", Дженифър Кулидж и Обри Плаза за " Белият лотос ".

Стрийминг платформите HBO Max и Netflix са с по 14 номинации за премиите " Златен глобус " в телевизионните категории, отбелязва Ройтерс.

Отличията, присъждани от Асоциацията на задграничната преса в Холивуд, ще бъдат раздадени за 80-и път на 10 януари.

Изображение: Getty Images; Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР