Сицилия, разположена в центъра на Средиземноморието, е привличала орди посетители

...
Сицилия, разположена в центъра на Средиземноморието, е привличала орди посетители
Коментари Харесай

Сицилия привлича туристи с етичен туризъм

Сицилия, ситуирана в центъра на Средиземноморието, е привличала орди гости през 2500-годишната си история. Сега обаче се пробва да примамва етични туристи, които не желаят да пълнят джобовете на проведената престъпност, заяви Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция.

Отправяйки предизвикателство към стереотипното изложение на сицилианците като гангстери, обществени компании - бизнеси, които желаят освен да натрупат облага, само че и да вършат положително - насочват туристите към хотели, заведения за хранене и магазини, които не са обвързани с мафията.

През последното десетилетие АдиоПицоТравел (AddioPizzoTravel), обществена компания, появила се от всеобщо придвижване против мафията, работи с локалните хора, които са решени да разклатят статуквото, като откажат да заплащат " пицо " - сицилиански диалект за парите, които се дават за отбрана. Според изследване от 2012 година близо три четвърти от сицилианския бизнес заплаща такава " такса ".

АдиоПицо предлага обиколки, ориентирани към откриването на естествените и културни съкровища на острова, като в същото време туристите научават за историята на гражданската опозиция против мафията и персоналните истории на деятели и магистрати, които са заплатили с живота си.

" Искаме да представяме хубостта на пейзажите ни и гастрономията отвън стандартите, които нормално се приписват на Сицилия. Както и хубостта на хората, които имат смелостта да кажат " не " на мафията ", споделя пред Ройтерс създателят на АдиоПицо Дарио Рикобоно.

" Пицото " не е просто заплащане на пари в брой, а немилостив механизъм, който гълтам фирмите и ги асимилира в широкообхватна незаконна мрежа, отбелязва Ройтерс.

Хората, които отхвърлят, постоянно получават смъртни закани или стават жертви на вандализъм и палежи. Те могат даже да се сблъскат с отделяне от локалната общественост и да изгубят клиентите си.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР