Ситово. Само с общоевропейски контролен орган за храните можем да

...
Ситово. Само с общоевропейски контролен орган за храните можем да
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Кандидатът за евродепутат на ГЕРБ Емил Радев: Настоявам за общоевропейски контролен орган за храните

Ситово. Само с общоевропейски надзорен орган за храните можем да противодействаме съответно на нелоялните търговски практики на мултинационалните компании. Затова не преставам да се боря против двойните стандарти при храните и напитките. Това съобщи в село Ситово претендентът за евродепутат от листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили Емил Радев, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Заедно с него в срещата участваха националният представител Алтимир Адамов, регионалният координатор на ГЕРБ - Силистра Тодор Тодоров, регионалният началник на Жени - ГЕРБ Денка Михайлова и общинският началник на партията Галина Йорданова.
Пред присъстващите в общинския клуб на ГЕРБ Радев напомни, че при започване на миналия мандат в европейските институции даже не се признаваше за съществуването на разлики в качеството на храните в Източна и Западна Европа. Заедно с сътрудника Андрей Нокавов извоювахме първата европейска стратегия против двойните стандарти при храните. Европейската комисия я утвърди без възражения и от тази година й бе даден ход с бюджет от 1,3 млн. евро ”, напомни Емил Радев. Той бе безапелационен, че битката с двойните стандарти е в името на здравето на 100 млн. жители на Източна Европа и би трябвало да бъде доведена до дъно.
Евродепутатът срещна присъстващите и с новия еврорегламент, който отстранява апостилите и потребността от заверка на редица публични документи за гражданско положение в Европейски Съюз. „ Буквално спестяваме на европейските жители бягане по институции и до 100 евро на документ. Следващата ми цел е регламентът да обхване и дипломите, удостоверенията за подготовка за настоящо положение на компаниите и прочие Това са действителни стъпки за понижаване на административната тежест в Европейски Съюз ”, акцентира претендентът за евродепутат и прикани присъстващите да поддържат европейските вероятности на България с номер 12 в бюлетината на 26 май.
„ Нека да запазим мощния глас на България в Европа – това е гласът на работещото и отговорно държавно управление с министър председател Бойко Борисов, на сполучливия български еврокомисар и лидер на листата на ГЕРБ Мария Габриел, на способените евродепутати, които бранят националните ни ползи ”, акцентира в умозаключение Радев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР