Системността в МВР изчезна. А когато няма системност, връзките между

...
Системността в МВР изчезна. А когато няма системност, връзките между
Коментари Харесай

Любомир Тимчев: Системността в МВР изчезна

Системността в Министерство на вътрешните работи изчезна. А когато няма методичност, връзките сред структурите и статута изчезват. Това съобщи пред Българска национална телевизия някогашният ректор на Академията на Министерство на вътрешните работи - проф. Любомир Тимчев.

Според него Законът за Министерство на вътрешните работи би трябвало да се назовава Закон за сигурността и публичния ред. Той изрази мнение, че е нужно да се направи обстоен разбор на работата в Министерство на вътрешните работи, който да включва статута, пълномощията, изискванията за назначение и реда за пенсиониране.

По думите му сега в Министерство на вътрешните работи тече деструктивен развой. Тимчев посочи, че изоставаме съществено с помощните средства и колите. Проблемът не е в редовите служители на реда, тъй като те са сложени в обстановка, в която се чудят по какъв начин да извършват отговорностите си, добави той.

Той разяснява решението на президента Румен Радев да не одобри оставката на основния секретар на Министерство на вътрешните работи. Според Тимчев това е било вярното решение. Той посочи, че няма по какъв начин Петър Тодоров да бъде винен за нещо, което не е направил.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР